Aksakoğlu cezaevinden çıktı: Bu ülkeye adalet gelmeli

Aksakoğlu cezaevinden çıktı: Bu ülkeye adalet gelmeli
7 aydır tutuklu olan Aksakoğlu cezaevi çıkışında yaptığı konuşmada, 'Bugün çıktığım için çok mutluyum. Ama Osman bey için çok üzgünüm. 20 aydır sebepsiz içeride' dedi.

Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında iş insanı Osman Kavala'nın da bulunduğu 2'si tutuklu 6'sı aranan, 16 kişinin yargılandığı davanın duruşması İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Mahkeme heyeti, Osman Kavala'nın turukluluğuna, Yiğit Aksakoğlu'nun da tahliyesine karar verdi. Oy çokluğu ile verilen kararın ardından Aksakoğlu'nun ailesi ve yakınları cezaevi önünde saatlerce bekledi. Karardan saatler sonra cezaevinden tahliye edilen Aksakoğlu'nu eşi Ünzile Aksakoğlu ve yakınları alkışlarla karşıladı.

'OSMAN BEY İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜM'

Aksakoğlu, cezaevi önünde yaptığı konuşmada "Ne tutuklanmayı ne de tahliyeyi bekliyordum. Bugün çıktığım için çok mutluyum. Ama Osman bey için çok üzgünüm. 20 aydır sebepsiz içeride. İçeride haksız yere tutuklu çok sayıda insan var. Bize piyango çıkmadı. Bir an önce bu ülkeye adalet gelmeli" diyerek konuştu. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar