'Devlet gelinler, görümceler, damatlar, enişteler için arpalık oldu'

'Devlet gelinler, görümceler, damatlar, enişteler için arpalık oldu'
Akşener'den 'Seçimler siyasi faaliyet değildir' diyen Binali Yıldırım'a: 'Bu söze verilecek cevap çok da bizim edebimiz müsaade etmiyor.'

Meral Akşener, CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifaka 'Zillet ittifakı' diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye grup toplantısında yanıt verdi. MHP'li aday Refik Kurukız'ın bozkurt işareti yapabilmek için Erdoğan'dan izin istediğini hatırlatan Akşener, "Asıl zillet, bozkurt işareti yapmak için izin almaktır" dedi. Binali Yıldırım'ın, ‘Seçimler siyasi faliyet dedğildir’ sözlerine ilişkin de konuşan Akşener, "Bu söze verilecek cevap çok da bizim edebimiz müsaade etmiyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

'MİLLETİN GÜNDEMİ İŞ, AŞ, EKMEK'

"Milletimizin gerçek gündemi ekonomi. Neden? Çünkü gerçeğin kendisini yaşıyor. İktidar istiyor ki herkes onların anlattıklarını konuşsun. Milletin gündemi aş, iş, ekmek. Tablo ortada. Enflasyon 16 yıl aradan sonra yüzde 20'nin üzerinde. Resmi makamlara göre 4 milyon işsiz var. İş bulmaktan ümidini kestiği için başvuru yapmayanları da eklediğinizde rakam 6 milyona ulaşıyor. Geçenlerde 100 kişinin alınacağı iş için tam 4 bin kişi müracaat etti. Damadın 'dengelendik' dediği manzara bu. Milleti kandırmak için eski rakamları sunuyorlar. Milletimizi aldatmayın diyorum. Cumhuriyet tarihinde yapılan ne varsa yakıp döküyorsunuz. Dünya ekonomileri büyürken biz de büyümüşüz. Havuzun suyu yükselirken biz de yükselmişiz. Millete masal anlatmaktan vazgeçin. Her şey bu kadar güllük gülistanlıksa neden her hafta sürekli yeni ekonomik paketler açıklıyorsunuz. İşler iyiye gitmiyor. Bu paketlerin hiçbiri de çözüm olmuyor. Ekonominin dümenindekiler bu işi bilmiyor. Ülkede tarımın hali ortadayken, Ziraat Bankası'nın borazan müteahitlerin, yandaş medyanın, spor kulüplerinin desteklenmesi için kullanılması yazıktır ayıptır günahtır. Spor takımlarına destek için mi yoksa kendi kurdukları takımların milyonlarca dolarlık transferleri için mi bu kaynağı ayırıyorlar bilemiyoruz. İstihdamı, üretimi artırmadıkça her hafta paket açıklamak zorunda kalırsınız. Damat bu işlerden anlamaz ama bunlar seçime kadar zaman kazanılması için yapılan yatırımlardır.

'ELEKTRİK FATURASI ÖDEYEMEYECEK 10 MİLYON NÜFUS VAR'

İnşallah seçimden sonra yeni bir 94 krizi yaşamayız. Türkiye'de 80 milyonluk elektrik faturasını ödeyemeyecek yaklaşık 10 milyon nüfus var. Bir sürü rakam sıralıyorsun ama gerçek bu. Çalışanların yüzde 43'ü asgari ücretli. Türkiye 2019'a 10 yıldır ürettiği ekonomik problemlerle girildi ve bunun faturası vatandaşımıza kesiliyor. Milletimiz kullandığı su için 5 elektrik ve internet için 7 çeşit vergi ödüyor. Pırlantadan vergi alınmazken kitaptan yüzde 18 vergi alınıyor. 

'ATIN FAV'A BEKLEYİN'

Gençler şunu bilin ki Meral Akşener size en yakın siyasetçidir. Kapım da sosyal medyam da size her daim açık. Başkanlar Twitter'da 2 yada 3 kişiyi takip ediyor. Ben 800 küsür. Gelin geleceği beraber kuralım. Bu dediklerimiz yapılacak. Atın fav’a bekleyin."

'EDEBİMİZ MÜSAADE ETMİYOR'

Akşener, 'Seçim siyasi faaliyet değildir' diyen Meclis Başkanı ve AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'a da "Bu söze verilecek cevap çok da bizim edebimiz müsaade etmiyor" diye yanıt verdi.

Akşener şunları söyledi:

"Kendi fikri deyip geçelim ama Anayasayı yok saymasını geçemeyiz. Güçlünün haklı sayıldığı yerde adalet de olmaz, devlet de olmaz. Sayın Yıldırım, çok önemli görevler yaptınız, yaşınız başınız yerinde. Umut ediyorum ki listeler teslime dildiğinde sizin itibarınıza açısından umut ediyorum ki Meclis Başkanlığından istifa edersiniz

'BU NE DOYMAZLIK KARDEŞİM'

Devletin gelinler görümceler damatlar enişteler için nasıl bir arpalık haline getirildiğini görüyoruz. Kızı danışman, ablası danışman, teyzesi milletvekili, annesi büyükelçi. Bu ne doymazlıktır kardeşim, ayıptır ayıp.

MHP'YE 'BOZKURT' TEPKİSİ

Asıl zillet nedir biliyor musunuz? Türk miletinin binlerce yıllık değeri, kıymeti, bozkurt işareti yapabilmek için, Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alanlardan izin almaktır Bozkurt bir siyasi parti sembolü değildir. Sağcısıyla-solcusuyla, doğusuyla-batısıyla, büyük Türk milleti’nin sembolüdür. Türk Milliyetçilerine şirin görünmek için, seçim otobüsünde eğreti bozkurt işareti yaparken, o sana sordu mu da, şimdi sen ona soruyorsun?"

İYİ PARTİ'NİN 7 YENİ ADAYI

Akşener, grup toplantısında partisinin 7 belediye başkan adayını daha açıkladı.

Akşener'in açıkladığı adaylar şöyle:

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı - Dr. Cihan Kolik

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı - Dr. Serdar Kaman

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı - Oğuz Şimşek

Kastamonu Belediye Başkanı adayı - Levent Dikmen

Ağrı Belediye Başkanı adayı - Taner Söylemez

Rize Belediye Başkanı adayı - Yakup Özcan

Güneysu Belediye Başkanı adayı - Sefer Özer (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar