Aldar Xelîl: Biz daha önce de 32 km derinliği reddetmiştik

Aldar Xelîl: Biz daha önce de 32 km derinliği reddetmiştik
Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Sözcüsü Aldar Xelîl, ABD ve Türkiye arasınfa Kuzey Suriye'de varılan ateşkes anlaşmasını değerlendirdi.

ARTI GERÇEK- Türkiye'nin kuzey Suriye'de başlattı askeri harekatın ardından ABD Başkanı Donald Trump taraflar arasında Ateşkes sağlanması için İçişleri ve Dışişleri Bakanı Pompeo ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i Türkiye'ye gönderdi.

İkili Türkiye'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililerle yaptıkları görüşmelerin ardından Suriye Demokratik Güçleri ile Türkiye arasında ateşkes sağlanmasına karar verdiklerini duyurdu. 

Ateşkes kararına göre Türkiye 5 gün boyunca saldırıları durduracak ve bu 5 gün içerisinde de Suriye Demokratik Güçleri bölgeden çekilecek.

Ateşkes antlaşmasının maddelerinden birinin de Türkiye sınırından Suriye'nin kuzeyinden güneye doğru 32 kilometre derinliğinde güvenli bir bölgenin kurulması şeklinde olduğu açıklandı ancak Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) sözcüsü Aldar Xelîl, bu maddeye itiraz etti.

Ronahi TV'ye konuşan Xelil, "Güvenli bölgenin derinliğinin 32 kilometre olacağı söyleniyor. Biz zaten bu savaş başlamadan önce de 32 kilometre derinliğini reddetmiştik" dedi. 

Sterk TV'ye de konuşan Xelil, "Şu an ateşkes yapmak zorunda kalmış olabilirler ama 5 gün sonra yeniden organize olup daha şiddetli saldırabilirler. İşgal son bulmadı. Halkımızı,demokrasi güçlerini,dünya kamuoyunu duyarlı olmaya ve direnişi,desteği sürdürmeye çağırıyoruz." dedi. 

Xelil, Sterk TV konuşmasında, saldırıların halen devam ettiğine, kendisinin programa katıldığı anda dahi Serêkaniyê hastanesine saldırıların durmadığına dikkat çekerek, "Ben şimdi sizin programa katılıyorken Serêkaniyê hastanesine yönelik saldırı gerçekleşiyor. Büyük onur direnişi Erdoğan'in hayallerini suya düşürdü. Kuzey Suriye yönetimi olarak bu durumu degerlendirip açiklama yapacağız." diye konuştu.

Öne Çıkanlar