Ankara'da hayvan katliamı: 50'den fazla köpek zehirlendi

Ankara'da hayvan katliamı: 50'den fazla köpek zehirlendi
Ankara’nın Pursaklar ilçesinde 50’den fazla köpek zehirlenerek katledildi. Mahalleli belediyenin yaptırdığından şüpheleniyor.

Ankara’nın Pursaklar ilçesi Altınova Mahallesi’nde 50’den fazla köpek katledildi. Zehirlendiği tahmin edilen hayvanların, kimler tarafından öldürüldüğü henüz belli olmasa da mahalle halkı belediyeden şüpheleniyor.

Birgün’den Seda Balmumcu'ya konuşan Altınova Mahallesi sakinleri, durumun şaibeli olduğunu söylüyor. 

Mehtap Aksoyoğlu Ulusoğlu adlı bir mahalle sakini, "50’den fazla sokak hayvanı zehirlendi ve bu çok geniş bir bölgede yapıldı. Sıradan bir insanın yapabileceği bir şey değil" dedi.

KEDİLER, KİRPİLER, KUŞLAR DA CAN VERDİ

"Belediyenin yaptırdığını düşünüyoruz" şüphesini de dile getiren Ulusoğlu, "Mahalleli hayvanları beslememden rahatsız oluyordu, geçen hafta belediyeye şikayetçi oldular. Hemen üstüne böyle bir olayın yaşanması şaibeli bir durum. Bölgede inceleme yaptığımda kartonların üzerine tavuk etlerinin koyulduğunu ve üstünde beyaz toz olduğunu gördüm. Kediler, kuşlar, kirpiler orada can vermiş" diye konuştu.

Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Ulusoğlu, MOBESE’lerin incelemeye alındığını söyledi.

Hayvanların zehirlenerek öldürüldüğünü tahmin ettiklerini söyleyen Pursaklar Belediyesi Hayvan Barınağı yetkilileri ise 17 cansız hayvanın otopsiye gönderildiğini ifade etti. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar