Antalya’da barınaktaki köpekleri kim öldürdü?

Antalya’da barınaktaki köpekleri kim öldürdü?
Antalya’da hayvan barınağındaki yavru köpeklerin ölümüne hayvanseverler tepki gösterirken belediye sabotaj, Veteriner İşleri Müdür’ü ‘viral enfeksiyon’ dedi.

Antalya’nın Konyaaltı Belediyesi’ne ait hayvan barınağında yavru köpeklerin ölmesi üzerine hayvanseverlerin tepkisi sonucu iki ayrı açıklama yapıldı. Belediye sabotaj ihitimali derken, Veteriner İşleri Müdürü viral enfeksiyon açıklaması yaptı.

Bir grup hayvanseverin ortaya çıkardığı Konyaaltı Belediyesi Hayvan Barınağı'ndaki köpek ölümlerine tepkilerin  sosyal medyada yoğunlaşması üzerine Konyaaltı Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Ölümlerin sabotaj neticesinde gerçekleştiği" ifade edildi. Belediye, Veteriner İşleri Müdürü Mutlu Karacaoğlu’nu görevden aldığını duyurdu.
 
Veteriner İşleri Müdürünün görevini kötüye kullandığı iddiasıyla Belediye önünde eylem yapan Antalya Hayvan Hakları Sorumlusu ve Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) İl Temsilcisi Şebnem Ebinc'in aralarında bulunduğu hayvanseverler inceleme için barınağa gitti.

BURASI ÖLÜM KAMPI GİBİ

Barınağa ulaşan hayvanseverler  20 köpeğin cansız olduğunu gördüler. Bakımsızlık ve soğuktan öldüğü ileri sürülen hayvanlar için yetkililerin gelip rapor tutması beklenildi. Bu sırada cep telefonuyla ölen köpekleri görüntüleyen Antalya Hayvan Hakları Sorumlusu ve Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) İl Temsilcisi Şebnem Ebinc, bir görevlinin köpekleri topladığını görünce, "Nereye götürüyorsunuz köpekleri? Bu köpekler tarım ilçe görevlilerine verilip, otopsi yapılacak" diye tepki gösterdi. Ölen köpekleri çöp torbalarına koyan başka bir görevli de "Morga koyacağız" şeklinde yanıt verdi. Yine cep telefonuyla hayvanların ölüsünü görüntüleyen  Erka Zor da görevlilere tepki göstererek, "Burası ölüm kampı gibi. Her kafeste ölü köpek var" dedi.
 
Barınağa gelen jandarma ekipleri kontrolünde ölü köpekler Tarım İlçe Müdürlüğü yetkililerince alınarak morga kaldırıldı. Ölü köpeklerin yarın otopsi yapılmak üzere Konya'ya gönderileceği öğrenildi.
 
BELEDİYE: SABOTAJ İHTİMALİ VAR

Olayın ardından Konyaaltı Belediyesi tarafından yazılı bir açıklamayla , "İlk bulgular, ölümlerin bir sabotaj neticesinde gerçekleştiği şüphesini kuvvetlendirmektedir. Gerek belediyemiz bünyesinde başlatılan idari soruşturmanın gerekse adli merciler tarafından sürdürülen soruşturmanın tam bir şeffaflık ve ciddiyetle yürütülmesi için gerekli tüm tedbirler hızla alınacaktır. Bu üzücü olayda ihmali ve kastı bulunan tüm şahıs ve yetkililer hakkında gereken adli ve idari işlemlerin de süratle yapılacağının bilinmesini isteriz. Her ne olursa olsun, dünyayı paylaştığımız can dostlarımızı gerektiği gibi koruyamamanın mahcubiyetiyle kamuoyundan özür dileriz" dedi.
 
Veteriner İşleri Müdürü Mutlu Karacaoğlu'nun soruşturma tamamlanıncaya kadar barınaktaki görevinden alındığı bildirildi. Karacaoğlu ise, "Barınağa gelen hayvanların enfeksiyonlu olup olmadığını ilk anda anlamanız mümkün olmuyor. Ölümlere neden olan anne hayvanın enfeksiyonlu olduğunu da anlayamadık. Enfeksiyon bu arada yavrulara da geçmiş, bir anne ve 13 yavruyu bu şekilde kaybetmiş olduk" şeklinde açıklama yaptı.
 

Öne Çıkanlar