Antik kentteki kaçak AVM’ye ruhsat çıktı

Antik kentteki kaçak AVM’ye ruhsat çıktı
Mudanya Belediyesi uzun süredir ruhsat vermemek için direniyordu.

Rıfat DOĞAN


ARTI GERÇEK- Myrleia Antik Kenti üzerindeki AVM için imar affına başvuran Özdilek Holding, Mudanya Belediyesi’nden işletme ruhsatı aldı. Bursa’nın Mudanya ilçesinde 2 bin 500 yıllık Myrliea Antik Kenti'nin üzerine inşa edilen ancak mahkeme kararlarıyla açılışına izin verilmeyen AVM'nin sahibi Özdilek Grubu imar affına başvurmuş ve yapı kayıt belgesi almıştı.

KAÇAK AVM’YE RUHSAT ÇIKTI

Mudanya Belediyesi ise birinci derece sit alanı olan antik kentin arkeopark olarak ilçeye kazandırılması gerektiğini belirterek firmanın ruhsat talebine olumsuz cevap vermiş ve kamulaştırma davası açmıştı. Temmuz ayından bu yana belediye ile Özdilek Holding arasında devam eden ruhsat gerilimi sonlandı ve firma AVM’yi açmak için işletme ruhsatını aldı.

BİR CHP’Lİ BELEDİYE KARŞI DİĞERİ TOPLANTISINA KATILDI

Belediyeden ruhsatı alan Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Bursa Gölyazı’da bir buluşma organize etti. Toplantıya Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, İNOKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, GÜMTOB Başkanı Mehmet Haluk Beceren, Bursa Turizm Platform Koordinatörü Hasan Eker, Kırcılar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Arslan ve birçok iş insanı katıldı.

Toplantıda konuşan Özdilek "Fikir bizlerin, kazanç sizlerin olacak. Buraya önce burada yaşayanlar sahip çıkacak" dedi.

İMAR AFFI TARİHİ BİR KATLİAMA DÖNÜŞTÜ

Mudanya’nın sesine kulak verilmediğini dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise tepki gösterdi. Yıllardır Myrleia Antik Kenti Platformu üyesi kent gönüllüleri ile birlikte Myrleia’nın korunması ve geleceğe taşınmasına yönelik başta Bursa Valiliği olmak üzere tüm Bursa’ya çağrıda bulunduklarını hatırlatan Başkan Türkyılmaz, "Özdilek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İmar Barışı kapsamında Yapı Kullanma Ruhsatı karşılığı olan izin belgesini iki saatte alabiliyorken, acele kamulaştırma davası kararımızı bildirdiğimiz Bakanlık, sesimize kulak vermedi. Bulunabileceğimiz her türlü girişimi denedik, süreç sonucunda ne yazık ki yasa gereği, ruhsat vermek zorunda kaldık. Tarihi değerlerimiz düşünülmeden çıkarılmış bu imar affı bizler için bir tarihi bir katliama dönüşmüştür. Mudanya’nın sesine kulak tıkayan Bursa protokolü de bu tarihi katliamın sorumlusudur. Tarihin sermayeye peşkeş çekilmesine göz yumulmuştur" açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar