Apple, camdan bilgisayarının patentini aldı

Apple, camdan bilgisayarının patentini aldı
Tamamen camdan yapıldığı iddia edilen yeni ve sıradışı tasarımına patent başvurusu yapan Apple firması yine bir ilke imza atıyor.

Apple’ın Mac için sıra dışı tasarım planlarının patent başvurusu ve çizimleri kamuoyuna sızdı. Şimdiye kadarki iMac'lerin en göz alıcısı olarak öne çıkan ürünün ana kasası tek parçalı kavisli bir camdan oluşuyor. Cam kasanın arkasındaki dayanak bölümü ise hem işlemci bileşenlerine ev sahipliği yapıyor hem de ekranın desteklenmesini sağlıyor.

Bilgisayar, şimdiye kadarki Apple bilgisayarlarından farklı olarak, kullanım ihtiyacı doğana kadar görünmez kalmasına olanak tanıyan bir cam levhadan oluşuyor. Dahası, patente göre ekran kıvrılabiliyor veya tamamen katlanıp kaldırılabiliyor.

Tasarımda bazı parçaların hala saklı kaldığı görülüyor, arka tarafta yer alan ayrı bir ayak muhtemelen bilgisayarın şeffaflaştırılamayan parçalarını taşıyacak.

Yeni tasarımlar ABD Patent ve Marka Ofisi'ne yapılan başvuruda ortaya çıktı. Bu tür patent başvuruları ürünün kesinlikle üretileceğine veya patentte görülene benzer bir şekilde yapılacağına işaret etmiyor. Ama patent başvurusu, göründüğü kadarıyla tamamen yeni tür bilgisayarlar değerlendirdiği anlaşılan Apple'ın tasarım sürecine derinlemesine bakış sağlıyor.

Görüntülerin çoğunda bilgisayarın altında yer alan bir klavye bulunsa da, bir diğer görüntü ekranda kaydırılan bir MacBook yer alıyor, bu da ürünün laptop yuvası veya Apple'ın taşınabilir bilgisayarlarından biri için ek olarak kullanılabileceğini gösteriyor.
 


Öne Çıkanlar