Arkeolog Merve Kaçmış'ın ölümüyle ilgili müze müdürü ve 2 uzman açığa alındı

Arkeolog Merve Kaçmış'ın ölümüyle ilgili müze müdürü ve 2 uzman açığa alındı
Daha önce hakkında mobbing şikayetlerine rağmen herhangi bir işlem yapılmayan müze müdürü Merve Kaçmış'ın ölümünün ardından açığa alındı.

Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi'nde görev yapan ve izinde gittiği memleketi Diyarbakır'da ağabeyinin evinde intihar eden arkeolog Merve Kaçmış'ın (33) mobbinge uğradığı iddiasıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca başlatılan idari soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında, müze müdürü E.Ö. ile 2 uzman, görevden uzaklaştırıldı.

Arkeolog Merve Kaçmış'ın intiharın ardından adli soruşturma başlatılırken, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca da olayın araştırılması için soruşturma başlatılıp, Zeugma Mozaik Müzesi'ne müfettiş gönderildi. Müfettişlerin devam ettirdiği soruşturma kapsamında, müze müdürü E.Ö. ile 2 uzmanın görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Kültür Sanat Sen konuya dair mobbingin yıllardır sürdüğünü ifade ederek, müdürün korunduğunu ifade etmiş, "Mevcutta Müze Müdürüne açılmış mobbing davalarının olduğu bilinmekle birlikte Kültür Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Teftiş Başkanlığının durumu bilmesine rağmen Müdür hakkında hiçbir işlem yapmadığı yönünde üyelerimizden şikâyetler gelmiştir" demişti.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar