Artı Buluşmaları'nın 11'ncisi Rotterdam'da gerçekleşti

Artı Buluşmaları'nın 11'ncisi Rotterdam'da gerçekleşti
'Bağımsızlık bir insan için hava ve su neyse gazeteci için de odur.'

ARTI GERÇEK - Artı TV ve Artı Gerçek okur ve izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. Dünkü buluşmanın adresi Hollanda'ydı. Gazeteci ve yazarlar, Türkiye'de basın özgürlüğü ve insan hakları konularını değerlendirdi. 31 Mart yerel seçimleri de buluşmanın gündemindeydi. Artı Buluşmaları'nın on birincisi Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlendi.

Artı TV Genel Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç, Artı Gerçek yazarları Ragıp Duran ve Artı TV Programcısı Ayşe Yıldırım konuşmacı olarak katıldı. Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri de Rotterdam'daki Artı Buluşmaları'nda konuk konuşmacı olarak yer aldı.

Celal Başlangıç seçim sürecindeki hak ihallerini ve seçim sonuçlarını değerlendirdi. Kürt seçmenlerin çok kritik bir rol aldığını belirten Başlangıç "İstanbul, Mersin, Antalya'nın alınması Kürt oyları çok etkin bir rol oynadı" dedi. Başlangıç, bu son seçim sonuçları sonrası Erdoğan'ın yenilmezlik ünvanın ortada kalktığını vurgulayarak "Türkiye'de basının iktidarın kontrolünde olduğunu belirtti.Türkiye'de basılan her gazete damadın abisine teslim ediliyor şu anda" diye konuştu.

'TÜRKİYE'DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VE İNSAN HAKLARI' 

Ragıp Duran da basın özgürlüğünün önemine dikkat çekerek Artı TV'nin yayın politikasını anlattı. Duran, "Biz bağımsız ve özgürüz. Bağımsızlık bir insan için hava ve su neyse gazeteci için de odur. Biz haber değeri olan her şeyi yayınlarız" dedi.

Ayşe Yıldırım ise Artı TV'nin yayın prensibine dair konuşma yaparak tarafsızlığın önemine dikkat çekti. Yıldırım "Özgür bağımsız gazetecilik yapmak çok zor bir iştir. Sloganı kolaydır ama uygulamaya gelince zordur. Biz Artı TV ve Artı Gerçek olarak bu zor işi yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

KATİ PİRİ: TÜRKİYE, AVRUPA BİRLİĞİ'NE ÜYE OLAMAYACAK

Avrupa Parlamentosu Raportörü Kati Piri de Türkiye'deki gelişmeleri değerlendirdi. "Basın hiç özgür olmadı ancak şimdi daha da kötü bir duruma düştü" diyen Piri, Akademisyenlerin, Kürtlerin, Alevilerin ve azınlıkların baskı altında olduğunu söyledi.

Türkiye'deki seçimler hakkında da konuşan Piri, seçim öncesi bütün partilere görüşme başvurusunda bulunduklarını belirtti. Ancak Piri, AKP ve MHP'nin taleplerini reddettiğini ve buna rağmen iktidar yanlısı medyanın kendilerini muhalaefetle görüşerek darbe yapmakla suçladığını söyledi. Piri "Hem benimle görüşmüyorlar hem de beni suçluyorlar" ifadelerini kullandı.

Kati Piri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret ederek, Türkiye'nin, devletin başındaki kişi nedeniyle Avrupa Birliği'ne üye olamayacağını vurgulayarak  daha fazla insanın iktidarın baskılarına karşı ses çıkarması gerektiğine dikkat çekti.

Piri, konuşmasının sonunda HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunmasını da hatırlatarak "Demirtaş gibi insanları unutmamamız gerekir" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar