Hulusi Akar, liderlerle S-400'leri görüştü

Hulusi Akar, liderlerle S-400'leri görüştü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400’lerin tedariki ve F-35 savaş uçakları gündemliyle siyasi parti liderleriyle görüştü.

İlk olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüşmek için öğle saatlerinde parti Genel Merkezi’ne giden Akar, basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Bahçeli'ye savunma ve güvenlik konusunda bilgi sunduklarını söyleyerek, "Kendi görüşlerini, önerilerini dinledik. Güzel bilgi alışverişi oldu" dedi.

MHP, İYİ PARTİ VE CHP LİDERLERİNİ ZİYARET ETTİ

MHP liderinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek için İYİ Parti Genel Merkezi'ne giden Akar, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından açıklama apmadan İYİ Parti'den ayrıldı.

Görüşme sonrası gazetecilere açıklamada bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bu toplantıya baş başa girdi. Görüşme boyunca da tek konu tartışıldı ve istişare edildi. Türkiye'nin önünde çok önemli iki mesele var; birisi S-400'lerin alınması meselesi, diğeri de Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması meselesi. Sayın Bakan, bu konuda Sayın Akşener'i bilgilendirdi. Konu hakkında Türkiye'nin önündeki bu meselelerin getireceği sorunlar ve avantajlar hakkında bilgi verdi. Sayın Meral Akşener de, daha önce kendisine bu konuda hazırladığı bilgileri Sayın Milli Savunma Bakanı'na aktardı. Sayın Akşener, bu konulardaki parti görüşümüzü ifade etti" dedi.

İki parti lideriyle görüşmesinin ardından aynı gündemle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyerat eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  yaklaşık 1 saat 10 dakika süren görüşmenin ardından çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün bildiğiniz gibi savunma ve güvenlik konusunda partilerimizin genel başkanları ile görüşmelerimiz oldu. Biz bu konuda yaptığımız çalışmalar hakkında sayın genel başkanlarımızı bilgilendirdik. Onların da değerli görüş ve düşüncelerini aldık. Onlardan yararlanacağız. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar