Bakan Akar'dan yeni askerlik sistemi açıklaması: Bu sistem şimdi gayet güzel yürüyor

Bakan Akar'dan yeni askerlik sistemi açıklaması: Bu sistem şimdi gayet güzel yürüyor
Hulisi Akar en son haliyle bedelli hale gelen ve süresi 6 ayla eşitlenen askerliğe dair değerlendirme yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Anadolu Ajansı Editör Masasında konuştu, yeni askerlik sistemine ilişkin değerlendirme yaptı.

Eski askerlik sisteminin revize edilmesi gerektiğini söyleyen Akar,"Yeni askerlik sistemiyle ilgili herhangi bir şekilde yanlışlık, eksiklik, zafiyet doğar mı? Çok şükür öyle bir şey olmadı. Bizim üzerinde durduğumuz en önemli konu, terörle mücadele harekatı, hudutların güvenliği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki bizim askeri varlığımız. Buradaki Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Alay'ında herhangi bir zafiyet doğar mı? Bunların hiçbiri olmadı.

Bizim yükümlü olarak askere aldığımız daha önce 217 bin 115 erbaş ve erimiz vardı. Şu anda 230 bin 103 erbaş ve erimiz var. Sistem değişikliğinde insanlarda bir endişe oluyor. Hesaplayamadığımız gözden kaçırdığımız bir şey olmadı."dedi.

Yedek astbubaylığın önünün açılmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Akar, "Yedek astsubaylığa müracaat, teveccühü olağanüstü. Vatandaşlarımız çok ciddi ilgi gösterdiler. Bizi de son derece sevindirdi. Temennimiz de bunlardan bir kısmının sistemin gereği normal bir yıllık hizmetlerini bitirdikten sonra askerlikte kalmaları. Böyle yetişmiş personelin silahlı kuvvetlere katılmasıyla ilave bir eğitim öğretim sürecine ihtiyaç duymadan astsubaya sahip olmamız anlamına gelir.

Bu sistem şimdi gayet güzel yürüyor. Beklenenleri karşıladığını söyleyebilirim. Vatandaşlarımızdan da olumlu tepkiler alıyoruz. Yeni bir sistem. Bizim bütün duyarlılıklar onun üzerinde yakınen takip ediyoruz. Burada herhangi bir düzeltmeye ihtiyaç varsa onu da düzeltmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar