Belediye başkanından: Her şeyi yeşil alana çevirmek cahilce bir yaklaşım

Belediye başkanından: Her şeyi yeşil alana çevirmek cahilce bir yaklaşım
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’ne ait alanın ticari alana çevrilmesi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tartışmaya neden oldu.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin mülkünde olan Festival Çarşısı’nın bir kısmında ticari plan değişikliği Antalya Büykşehir Belediye Meclisi’nde tartışma yaşattı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yatırımlarda kullanmak için arsalarını değerlendirmek istediklerini belirterek, "Kamu elinde ne varsa her şeyi yeşil alana çevirmesi cahilce bir yaklaşım olur. Belediye parselinde ticaret hakkını neden kullanmasın, milletin malını neden değersizleştirelim? Nasıl bir kafa bu?" dedi. 

Mecliste Muratpaşa Belediyesi'ne ait bir parselin, ticari alana dönüştürülmesine ve emsalin 1’e çıkarılmasına yönelik gündem maddesine AKP ve MHP grubunun 'hayır' oyu verdi.

Bunun üzerine söz alan Ümit Uysal, "Kamunun görevi yeşil alanları olduğu gibi korumaktır. Ama kamunun kamu mülklerini koruma görevi de vardır. Kamu kendisine düşen parsellerin değerini koruyup, onu değerlendirmekle de mükelleftir. Kamu elinde ne varsa her şeyi yeşil alana çevirmesi cahilce bir yaklaşım olur. Belediye parselinde ticaret hakkını neden kullanmasın, milletin malını neden değersizleştirelim? Nasıl bir kafa bu? Bu parselin yan tarafı ASAT’a aitti. Geçen dönem ticari alan olarak düzenlendi. Fazla emsal talebimiz yok" dedi.

Öne Çıkanlar