Bir gazeteciye daha soruşturma: Haber ve fotoğraflar soruldu

Bir gazeteciye daha soruşturma: Haber ve fotoğraflar soruldu
Emniyete ifadeye giden Kanbal'a, yaptığı haberler ve çektiği fotoğraflar gösterilerek 'örgüt propagandası' suçlaması yapıldı.

Mezopotamya Ajansı (MA) Mardin muhabiri Ahmet Kanbal hakkında sosyal medyada açlık grevi eylemlerine ilişkin yaptığı paylaşımlar nedeniyle Mardin Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

"Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Kanbal, Mardin Emniyet Müdürlüğü TEM Şube amirliğine çağrıldı. Emniyete ifade vermeye giden Kanbal'a 162 gündür PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit uygulamalarına karşı açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımlar soruldu.

HABER VE FOTOĞRAFLARI SORDULAR

Kanbal'a "Barış için Leyla Güven açlık grevi eyleminin 23. gününde" ve "Leyla Güven 80. gün" paylaşımı ile yine açlık grevi eylemlerine ilişkin yapılan açıklamalarda çektiği fotoğraflar ile tecride karşı cezaevlerinde yaşamlarına son veren tutuklulara ilişkin bilgileri ve açlık grevi haberlerini paylaşması suçlama konusu yapıldı.  

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Yöneltilen suçlamaları reddeden gazeteci Kanbal, paylaşımlarının içeriklerinin yaptığı haberler olduğunu söyledi. Kanbal, ifade işlemlerinin ardından emniyetten ayrıldı. (MA)

Öne Çıkanlar