BM: Rusya ve Türkiye, İdlib için daha fazla zaman ayıracak

BM: Rusya ve Türkiye, İdlib için daha fazla zaman ayıracak
BM Suriye Özel Temsilcisi Danışmanı Jan Egeland,Cenevre'de Suriye konulu toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Danışmanı Jan Egeland, Rusya ve Türkiye'nin Suriye'nin İdlib kentinde silahsızlandırılmış bölge kurulması için daha fazla zaman ayıracağını söyledi. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Danışmanı Jan Egeland, Rusya ve Türkiye'nin Suriye'nin İdlib kentinde silahsızlandırılmış bölge kurulması için daha fazla zaman ayıracağını söyledi. Cenevre'de Suriye konulu toplantının ardından açıklamalarda bulunan Egeland, İdlib'de silahsızlandırılmış bölge kurulması konusunda Rusya ve Türkiye'nin daha fazla çaba göstereceğini ifade etti.

"YARDIM KONVOYLARINA GİRMESİNE İZİN VERİLDİ"

Egeland, toplantıya katılan Rus diplomatın ülkeden ayrılan sığınmacılara ait arazi ve mülklerin kamulaştırılmasını öngören 10 sayılı kanunun Suriye yönetimi tarafından geri çekildiğini söylediğini de belirtti. Egeland'ın aktardığına göre Rus diplomat, yürürlükte bulunan kanuna atıf yapılmasının bir hata olduğunu belirtti. Egeland ayrıca Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetiminin Suriye-Ürdün sınırında yer alan Rukban kampına yardım konvoylarının girmesine izin verdiğini de açıkladı.

"DE MISTURA'NIN GÖREVİNDEN AYRILACAĞINI DOĞRULADI"

Egeland, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın ayrıca kasım ayında görevinden ayrılacağını da doğruladı. Mistura 'kişisel sebeplerle' görevinden ayrılacağını dün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne iletmişti. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar