Buldan: İki üç tiyatro sonra bunlar tuz gibi dağılır

Buldan: İki üç tiyatro sonra bunlar tuz gibi dağılır
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ‘Tiyatrodan dahi korkan iktidarın çöküşü yakındır. İki üç tiyatro daha sahnelensin bunlar tuz gibi dağılacaklar’ dedi.

Derya OKATAN


ARTI GERÇEK - HDP, Şubat ayında gerçekleştireceği 3. Olağan Genel Kurulu öncesinde 3. Konferansını topladı.

Ankara Hilton Hotel’de gerçekleştirilen konferansa yüzlerce delege katıldı. "Bugünü ve yarını kazanmak için daha güçlü ve örgütlü HDP" sloganıyla toplanan konferansın açılış konuşmasını, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli yaptı.

Buldan, kongre süreciyle birlikte daha örgütlü, daha cesur, daha kararlı bir mücadele sürecini başlatacaklarını söyledi.

Buldan, "Demokratik iktidar süreci en önemli hedefimiz olarak önümüzde durmaktadır. Halkımızın toplumun, ezilenlerin, kadınların, gençlerin bizden beklentisinin büyük olduğunu görüyor ve buna denk bir mücadeleyi örgütlemek, mücadeleyi toplumsallaştırmak durumunda olduğumuzu biliyoruz" diye konuştu.

Faşizmin baskısının HDP’nin varlığını daha önemli ve stratejik hale getirdiğini ifade eden Buldan, şöyle devam etti: "Türkiye tam bir yol ayrımındadır. Ya demokrasi ya faşizm, ya özgürlük ya esaret, ya kadınlarla özgürlük ya da erkek iktidarı. Toplum açısından artık karar vakti gelmiştir. Halkların tercihi çok nettir. Tek adam yönetimi değil halkların demokratik iktidarıdır. AKP-MHP tekçi iktidarı varlığını baskıcı otoriter sistemde ve kayyum darbesinde görmektedir. Bu sistemi kalıcılaştırmak için hukuku, adaleti, kadın iradesini, halk iradesini, birlikte yaşam umudunu tüketmek, faşizme daha büyük alan açmak için olanca gücüyle yüklenmektedir. Yönetemediği için siyasal, ekonomik, sosyal krizi daha da derinleştiren bir iktidar gerçeğini herkesin görmesi gerekir."

Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin bir an önce son bulması gerektiğini ifade eden Buldan, "Tecrit bir insanlık suçudur. Tüm tutuklu ve hükümlüler gibi ailesi ve avukatlarıyla görüşme hakkı vardır. Türkiye toplumu tecrite karşı çıkacak ve tüm gücüyle yıkmaya çalışacaktır" dedi.

‘TİYATRODAN KORKAN İKTİDARIN ÇÖKÜŞÜ YAKINDIR’

Buldan, Selahattin Demirtaş’ın Devran kitabının sahneye taşınasına yönelik tepkilere de değindi, "Tiyatrodan dahi korkan iktidarın çöküşü yakındır. Kadınlar ve muhalefet bir kez daha cesareti büyütmeye devam edecektir. İki üç tiyatro daha sahnelensin bunlar tuz gibi dağılacaklar" diye konuştu.

Buldan, şöyle devam etti:

"Faşizmin karşısında tüm toplum demokratik birlik olmaya devam edecektir. Kürdün iradesini kayyım eliyle gasp ettikleri sürece Kürt halkı kayyım zulmü karşısında Devrimci Kava gibi direnmeye devam edecektir. Kadınlar eşbaşkanlıktan asla ve asla vazgeçmeyecektir. Kürt halkı kendi ulusal birliğini sağlayacaktır. Tecrit mutlaka ama mutlaka kırılacaktır. Aleviler inançlarına saldırılara karşı direnmeye, işçiler güvencesiz çalışma koşulları dayatıldıkça örgütlenmeye devam edecektir. Halklar arasına duvar örülmeye çalışıldıkça halklar bir arada durmaya devam edecektir.

"Demokrasi ve adalet dağıtmayan iktidarı herhalde toplum çiçeklerle karşılamayacaktır. Önümüze konulacak ilk sandıkta Türkiye halkları tercihini demokrasiden, barıştan, adaletten yana kullanacaktır. 

"Tekçi iktidardan kurtulmadığımız sürece ne Kürt sorunu çözülebilir, ne de demokrasi ve adalet sorunu çözülebilir.

"HDP olarak bizim sorumluluğumuz çok büyük ve ağırdır. HDP olmadan demokrasi kurulamaz, demokratik iktidar oluşturulamaz. HDP olmadan barış zemini oluşturulamaz. HDP olmadan özgür yaşam, eşit yaşam, birlikte yaşam kurulamaz.

"HDP ilkelerini toplumsallaştıracağız. Sokak sokak, köy köy, şehir şehir her yerde olacağız. Onlar bizi azaltmaya çalıştıkça biz daha fazla çoğalacağız. Herkesin kapısını çalacağız. Ezilenlerin taleplerinin sesi olacağız, değişim isteyen herkesin değişim umudu, barışı isteyen herkesin barışa giden yolu, çözüm isteyen herkesin çözüm alternatifi olacağız."

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise kapitalizmin savaşlarla, yıkımlarla kendisini var etmeye çalıştığını belirterek, "Ortadoğu’da ortaya konulan seçenek bu köhne düzene karşı bir başkaldırıdır" dedi.

"Kurtuluş yeni bir enternasyonalist mücadelededir, bu da ancak enternasyonalist dayanışma ile mümkün olabilir" diyen Temelli, AKP iktidarının savaş politikalarından beslendiğini ifade etti.
İmralı’daki tecritin demokratik çözümün önünü tıkadığını belirten Temelli, "Bugün cezaevlerinde işkence, insan hakları ihlalleri vardır. Hasta tutsaklar salıverilmemekte, tedavileri engellemektedir. Cezaevi Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu en iyi gösteren fotoğraftır" dedi.

‘FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI BU İKTİDARDIR’

Temelli, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin otoriter bir rejim olduğunu ve meşruiyetini kaybettiğin söylerken, "Her ne kadar FETÖ’nün siyasi ayağını aramaktaysanız FETÖ’nünsiyasi ayağı bu iktidardır. FETÖ ne yapıyorsa aynısını yapıyorsunuz. Dün FETÖ ile birlikte yapıyordunuz, bugün küçük ortağınızla birlikte yapıyorsunuz" dedi.

Temelli, erken seçim çağrısını yineledi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar