Burhan Kuzu: Çocuklarımızın umutlarını tükettiniz Kemal bey

Burhan Kuzu: Çocuklarımızın umutlarını tükettiniz Kemal bey
Burhan Kuzu Türkiye'yi terk edip, Almanya'da okumak ve sonrasında Alman vatandaşı olmak isteyen çocuğa dair paylaşımında Kılıçdaroğlu'nu suçladı.

NTV sunucusu, canlı yayına katılan Darüşşafaka öğrencisine gelecek planlarını sormuş, öğrenci de, "Almanya Köln Üniversitesi’nde tıp okumak istiyorum, ondan sonra da belki Alman vatandaşı olurum" cevabını vermişti. Öğrencinin cevabı, Twitter’da yüzlerce kişi tarafından paylaşılmış ve olay olmuştu.

AKP'li anayasa profesörü Burhan Kuzu CHP'yi suçlayarak "Türkiye'yi terk edip, Almanya'da okumak ve sonrasında Alman vatandaşı olmak isteyen o yavrumuza bugüne kadar Türkiye'yi öcü gibi gösteren, Türkiye'yi sürekli Avrupa'ya şikayet eden yıkıcı muhalefetimizdir. Çocuklarımızın umutlarınızı tükettiniz Kemal bey. Çok yazık."

 

 

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da öğrencinin hayaliyle ilgili olarak şu mesajları paylaştı:

"Dünya'ya ümitle bakan bir evladımız hayallerini gerçekleştirmek için Almanya'da okuyup Almanya vatandaşı olmak istiyorsa, başta biz siyasiler silkelenip derin derin düşünmek zorundayız. İlkelerde Türkiye ittifakı ile bu gençleri Türkiye'ye inandırmak en temel önceliğimiz olmalıdır.

Gençlerimiz hayallerini Türkiye'de gerçekleştirsin. Daha özgürlükçü, daha katılımcı, daha çoğulcu, daha müreffeh ve hep birlikte bir Türkiye hayallerimiz için bizim gibi düşünmeyen, inanmayan, yaşamak istemeyen herkesin yerine kendimizi koyup, toplumsal mutabakat ne olmalı temel mesele."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar