CHP, 15 Temmuz sonrası para toplayan vakıf hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP, 15 Temmuz sonrası para toplayan vakıf hakkında suç duyurusunda bulundu
CHP Milletvekili Murat Emir, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kurulan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için düzenlenen bağış kampanyasında toplanan paraların Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı aracılığı ile hak sahiplerine ulaştırılacağını açıklayıp gereğini yerine getirmeyen yetkililer ile vakıf yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

'VAKIF, HUKUKA AYKIRI VE SUÇ TEŞKİL EDEN FİİLLER İŞLEDİ'

15 Temmuz darbe girişimi sonrası kurulan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nın, hukuka aykırı ve açıkça suç teşkil eden fiiller işlediğine dikkat çeken CHP'li Emir, konuya ilişkin yapılan açıklamaların ise tatmin edici olmadığını belirtti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, suç duyurusu dilekçesinde, 15 Temmuz kampanyasının ne zaman sonlandırıldığı, toplanan 309 Milyon liradan hak sahiplerine şu ana kadar ne kadar ödeme yapıldığı, vakfın kuruluşundan bu yana mevzuat uyarınca ne tür işlemler gerçekleştirildiği gibi sorular sordu.

'VAKFIN TOPLADIĞI 299 MİLYON LİRA BAĞIŞIN AKIBETİ BELİRSİZ'

Vakıflar Genel Müdürlüğü kayıtlarında vakfın mal varlığının 10 Milyon lira gözüktüğünü ve toplandığı belirtilen 299 milyon liranın akıbetinin açıklanmasını isteyen CHP'li Emir, mahkemeye sunulan adreste böyle bir vakıf bulunmadığı, mahkemeye aldatıcı bilgi verildiği, vakfın merkezinin neresi olduğu gibi konuların yetkililer tarafından cevapsız kalmasının kuvvetli suç şüphesi oluşturduğunu belirtti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar