'Cizre’deki sağlık ocaklarında test yapılamıyor'

'Cizre’deki sağlık ocaklarında test yapılamıyor'
Cizre’deki sağlık ocaklarında, anlaşmalı tahlil laboratuvarı şirketi ile olan sözleşme yenilenmediği için 10 gündür Elisa ve biyokimya testleri yapılamıyor.

Şırnak'ın 140 bini aşkın insanın yaşadığı Cizre ilçesinde çeşitli hastalıklardan dolayı hastaneye giden yurttaşlar yaklaşık on gündür mağdur.

mağduriyetin nedeni ise, ilçedeki tek tahlil laboratuarının bulunduğu 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde yaklaşık 10 gündür Elisa ve Biyokimya testlerinin yapılamıyor olması.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün sağlık merkezindeki laboratuarın ihalesini elinde bulunduran firma ile olan sözleşmeyi yenilememesinden kaynaklı testlerin yapılamadığı öğrenildi.

Toplamda 8 sağlık ocağının bulunduğu ilçede, söz konusu testlerin yapılmamasından kaynaklı büyük bir mağduriyet yaşayan hasta yurttaşlar ise, İlçe Devlet Hastanesine yönlendiriliyor. Ancak yönlendirildikleri hastanede muayene sırası bulabilmek için uzun bir süre beklemek zorunda kalan hastalar, bu duruma tepkili. Mağduriyetin ne zaman çözüleceği ise bilinmiyor.

AİLE HEKİMLERİ BELİRLİ GÜNLERDE ÇALIŞIYOR İDDİASI

Hastaların yaşadığı sorun sadece bununla da sınırlı değil. İlçedeki sağlık ocaklarında görevli kimi aile hekimlerinin kendi aralarında anlaşarak, sadece belirli günlerde gelip çalıştıkları iddiası da dile getiriliyor. Sağlık ocaklarına gelenlerin, bu nedenle kendi aile hekimleri yerine başka hekimlere yönlendirildiği belirtiliyor.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: İHALE HAFTAYA YAPILACAK

Karşılaşılan bu sorunlar ve dile getirilen iddialar üzerine görüşmek istediğimiz 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi yetkilileri, sorularımızı yanıtsız bıraktı. Yetkililer, Kaymakamlık izni doğrultusunda ancak konuşabileceklerini ifade etti.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, söz konusu testlerin yapılmadığını doğrulayarak, önümüzdeki hafta ihalenin sonuçlanacağını aktardı. Yetkililer, aile hekimleri hakkındaki iddialar hakkında ise, "Belli aralıklarla denetimlerimizi yapıyoruz. Bize bu yönde bir şikayet gelmedi. Gelmesi halinde ayrıca denetim yaparız" yanıtı verdi.

(MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar