Depremi çocuk evliliklerinin yasaklanmasına bağlayan profesör hakkında inceleme

Depremi çocuk evliliklerinin yasaklanmasına bağlayan profesör hakkında inceleme
Yıldız Teknik Üniversitesi, Elazığ depreminin çocuk yaştaki evliliklerin yasaklanması nedeniyle meydana geldiğini savunan Prof. Dr. Bedri Gencer hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Elazığ depreminin ardından Twitter'dan paylaştığı mesajda, depremin nedeninin çocuk yaşta evliliklerin yasaklanması olduğunu söyleyen Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Bedri Gencer, "Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı" ifadelerini kullanan Gencer, tepkiler üzerine mesajını silmişti.

'KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN OLMAYAN PAYLAŞIM'

Tepkilerin artması üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Yıldız Teknik Üniversitesi yönetimi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nde görevli Prof.Dr. Gencer'in görüşlerini  'Haddini aşan ve kabul edilmesi mümkün olmayan paylaşım' olarak nitelendirdi.
 

 

Prof. Dr. Bedri Gencer hakkında inceleme başlatıldığını duyuran YTÜ yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, "Halkımızın son derece üzgün, devletimizin tüm birimleri ile sahada olduğu bu dönemde üniversitemizde görevli bir öğretim görevlisinin sosyal medyada yer alan, haddini aşan ve kabul edilmesi mümkün olmayan paylaşımına ivedilikle inceleme başlatılmıştır. Konunun takipçisi olacağımızın altını çizerek depremde yaşamını yitirenler Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri yer aldı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar