‘İlk depremde yıkılacak’ lojmanlar satışa çıkarıldı

‘İlk depremde yıkılacak’ lojmanlar satışa çıkarıldı
Şartnamede ‘Sorumluluk alıcıya aittir’ yazan 98 daire satışa çıkarıldı.

İstanbul Ataköy’deki ‘ilk depremde yıkılır’ raporu verilen lojman boşaltıldı. 98 daire, 665 ile 845 bin lira arasında fiyatla satışa çıkarıldı. Şartnameye, ‘Sorumluluk alıcıya aittir’ yazıldı.

Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü personeli tarafınddan kullanılan İstanbul Ateşehir’deki 98 konut satışa çıkarıldı. Şartnameye de ‘Sorumluluk alıcıya aittir’ yazısı eklendi.

Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre, İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Ataköy Karlıtepe Mahallesi, Yunus Emre Sitesi'ndeki S-4 blokunu satışa çıkardı. İçerisinde 98 daire bulunan ve üç bitişik binadan oluşan siteye, 2017'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSTON A.Ş binayı deprem güvenliği açısından inceledi incelemesi sonrası ‘ilk depremde yıkılır’ denildi. 

İnceleme sonrası analiz raporunda "Binanın konut olarak kullanılması için gerekli olan can güvenliği performans seviyesini sağlamadığı görülmüştür" sonucu yer aldı. Raporla birlikte Devlet Arşivleri'nin 98 personeli, kiracı oldukları lojmanı boşalttı.

98 daire İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Topkapı Emlak Müdürlüğü’nce satışa çıkarıldı. Açık teklif usulü ihaleyle 7 – 8 – 9 Ocak 2020 tarihleri arasında  elden çıkarılacak olan taşınmazlar için 665 bin lira ile 845 bin lira arasında değişen tutarlarda fiyat konuldu.

Öne Çıkanlar