Devlet okuluna kayıt için 'cüzi miktar’ şartı: 5 bin lira istendi iddiası

Devlet okuluna kayıt için 'cüzi miktar’ şartı: 5 bin lira istendi iddiası
Çocuğunu devlet okuluna kaydettirmek isteyen veli, okul yönetiminin kayıt için 5 bin TL istediğini iddia etti. İddiaları yalanlayan okul yönetimi 'Okul bağışlarla güzelleşti' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, "Öğrenci kaydı için velilerden para talep eden devlet okulları hakkında soruşturma başlatılacak" uyarısının yaptırım içermediği, İstanbul’daki bir okulda yaşananlarla gözler önüne serildi. İddiaya göre, okul çağına gelen çocuğu için Kadıköy Cenap Şahabettin İlkokulu’nun kapısını çalan veliden 5 bin TL kayıt ücreti istendi. Velinin anlattıklarına göre, kayıt işleriyle ilgilenen müdür yardımcısı, "Okul müdürümüzün kesin talimatı var. Ana sınıfı kaydı için 3 bin TL, birinci sınıf kaydı için ise 5 bin TL bağış yapmanız gerekiyor. Bağış yapmazsanız kayıt yaptırma şansınız da yok" dediği öne sürüldü.

MÜDÜR YARDIMCISI: KİMİN PARA YATIRDIĞINI GÖRÜP ONA GÖRE KAYIT YAPIYORUZ

Birgün'de yer alan habere göre müdür yardımcısı, okulun kayıt bölgesinden çok fazla talep gördüğünü, boş kalan kontenjanlara ise kayıt bölgesi dışından bağış yapan ailelerin çocuklarının alındığını ifade etti. Veli, okul yönetiminin kayıt için talep edilen paranın okul aile birliğinin banka hesabına yatırılmasını istediğini söyleyerek müdür yardımcısının "Biz ekstreden kimin para yatırdığını görüp ona göre kayıt yapıyoruz" dediğini savundu.

OKUL YETKİLİSİ: BURASI BAĞIŞLARLA GÜZELLEŞTİ

Söz konusu iddialara yanıt veren okul yönetimi, kimseden kayıt için 5 bin TL istenmediğini ifade etti. Okulun bulunduğu ilçeden uzak yerlerden gelen velilerden okul aile birliği için "Cüzi miktarlarda para talep edildiğini" kaydeden yetkili, "Ama 1 TL bile bağış yapmayanların kayıtlarını da alıyoruz" dedi. Yetkilinin, "Okul bağışlarla güzel ve tercih edilebilir hale geldi" sözleri ise dikkati çekti.


Foto: Arşiv

Öne Çıkanlar