Diyarbakır caddeleri iki dilli: Peşî Peya

Diyarbakır caddeleri iki dilli: Peşî Peya
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi,  trafikte yaya önceliğini ve güvenliğini Kürtçe ve Türkçe anlattı. Kentin bir çok caddesine iki dilli uyarı yazıları yazıldı.

ARTI GERÇEK - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor.  Yapılan çalışmalar  ‘çok dilli belediyecilik’ kapsamında yürütülüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı’nın 2019 yılını "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan etmesinin ardından kent merkezinde çalışama başlattı.

Çalışma kapsamında caddelere yayalara geçiş önceliği verilmesi gereken işaretler konuldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, Bağlar Bağcılar Kamışlo Bulvarı’nda yaya geçitlerinin önlerine yolun gidiş ve geliş yönlerine görseller çizerek, bu görselleri destekleyen yazılar yazdı.

CADDELERE KÜRTÇE VE TÜRKÇE YAZILAR

Belediye bu çalışmayı iki dilli yaptı. Caddelere Kürtçe ‘Peşî Peya’, Türkçe ‘Önce Yaya’ olmak üzere 2 dilli yazılar yazıldı. Yazılar, yaya güvenliğini sağlamak amacıyla trafiğin yoğun olduğu caddelere yazıldı. Araç sürücülerinin göreceği şekilde yola çizilen uyarıcı yazılar trafiğin aksamaması için gece geç saatlerde gerçekleşti.  

Büyükşehir Belediyesi, yaya güvenliği amacıyla görsellerle desteklenen çalışmalarını sürdürüyor.


 

Öne Çıkanlar