'Erdoğan, MYK'da yapılan eleştiriye 'Şahsıma yapılmış bir hakarettir' diye yanıt verdi'

'Erdoğan, MYK'da yapılan eleştiriye 'Şahsıma yapılmış bir hakarettir' diye yanıt verdi'
'Partinin kararları MYK’da konuşulabilseydi bunlar olmazdı.'

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul seçimleri sonrası partisiyle yaptığı Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına dair bir yazı kaleme aldı. Selvi, toplantıda yapılan 'Partinin kararları MYK'da konuşulabilseydi bunlar olmazdı' eleştirisine Erdoğan'ın "Benim istişare ile karar almadığımı söylemek, şahsıma yapılmış bir hakarettir" dediğini aktardı.

Selvi'nin Hürriyet'te "İstanbul tartışması sürüyor" başlığıyla yayımlanan yazının ilgili kısmı şöyle:

...
İstanbul seçimleri sıradan bir seçim değil. Türkiye’nin kaderinde söz sahibi olmak isteyenlerin çok iyi analiz etmesi gerekiyor. Bu açıdan AK Parti’nin İstanbul seçimlerinden sonra 25 Haziran Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan MYK toplantısında yapılan değerlendirmeler önemli.

ERDOĞAN HANGİ ÇIKIŞI YAPTI?

Toplantıda 10’a yakın isim konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşulanları tek tek not alıyor. Kimi zaman araya girip cevap verme ihtiyacı hissediyor. Recep Tayyip Erdoğan’ı Türk siyasetine kazandıran ve AK Parti’nin doğumuna neden olan İstanbul’da seçimler 9.5 puan farkla kaybedildiyse elbette ki bunun enine boyuna tartışılmasında yarar var. Eğer tartışılmıyorsa orada bir sorun var demektir. YSK’ya yapılan iptal başvurusunun doğru olmadığını savunanlardan "Parti politikaları partinin yetkili kurullarında görüşülmüyor" diye bir kanaat var. "Partinin kararları MYK’da konuşulabilseydi bunlar olmazdı" eleştirisi gelince Erdoğan, "Benim istişare ile karar almadığımı söylemek, şahsıma yapılmış bir hakarettir" diye karşılık veriyor. 23 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmeler yapılıyor, sonunda ise Erdoğan’a "Her şeye rağmen atacağınız adımların arkasındayız" diye destek veriliyor.

Öne Çıkanlar