Eren Erdem'le ilgili son dakika kararı: Dosyalar birleştirildi

Eren Erdem'le ilgili son dakika kararı: Dosyalar birleştirildi
CHP eski milletvekili Eren Erdem’in dosyası duruşmasına bir gün kala başka bir dosya ile birleştirildi. Avukatı kararı 'Skandal' olarak değerlendirdi.

Esra KOÇAK MAYDA


ARTI GERÇEK- İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, 81 gündür tutuklu olan CHP eski milletvekili Eren Erdem’in dosyasını duruşmaya bir gün kala başka bir dosya ile birleştirdi.

19 Eylül Çarşamba günü ilk kez hakim karşısına çıkacak olan Erdem’in dosyası İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Karşı gazetesi davası ile birleştirildi. Erdem’in avukatı Onur Cingil yaptığı yazılı açıklamada İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin duruşmaya bir gün kala vermiş olduğu bu kararla Erdem’in savunma yapma ve tahliyesini isteme hakkının elinden alındığını belirtti.

"ERDEM’İN SAVUNMA HAKKI ELİNDEN ALINIYOR"

Erdem’in tutuklu bulunduğu süre zarfında İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi kendisine sunulan ilk iddianameyi reddettiğini, ikinci iddianameyi kabul ettiğini ifade eden Cingil süreci şu şekilde özetledi: "İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nin birleştirme talebini İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi reddetmiş, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nin birleşme kararını da İstinaf Mahkemesi yani İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne göndermişti. Yani İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi de duruşmaya bir gün kala karar vererek Erdem’in savunma yapma ve tahliyesi isteme hakkını elinden aldı."

Birleştirilen dosyanın Karşı Gazetesi Sahibi Turan Ababey, yazı işleri müdürü ve çalışanlarının içinde bulunduğu dosya olduğunu söyleyen Cingil, bu birleştirme kararını manidar bulduklarını belirtti.

Erdem’in bu süreç içerisinde belki bir 80 gün daha tutuklu kalacağını dile getiren Cingil, birleşen dosyadaki tek tutuklu sanığın Erdem olacağını söyledi. Bu durumun bir skandal olduğunu ifade eden Cingil "Bu içinde bulunduğumuz yargılamanın ne kadar sulandırıldığının başka bir göstergesidir" dedi.

Öne Çıkanlar