Eski AKP'li vekil: Erdoğan, Berat Albayrak'la yürümeyeceğini gördü

Eski AKP'li vekil: Erdoğan, Berat Albayrak'la yürümeyeceğini gördü
'Pelikan neredeyse paralel devlet haline geldi'

AKP’nin eski Milletvekili Emin Şirin, gazeteci Çağlar Cilara'nın Onuncu Köy isimli Youtube kanalında konuştu. "Türkiye ekonomik çıkmaz içinde. Erdoğan da Berat Albayrak ile yürümeyeceğini gördü. Dolayısıyla CHP'nin de mutabık kaldığı Maliye Bakanı ile birlikte beraber yürütelim teklifi gitti. 15 gün oldu" diyen Emin Şirin, Pelikan yapılanmasına ilişkin de uyarılarda bulundu.

Devlet içindeki Pelikan yapılanması için, "Paralel devlet haline geldi" yorumunu yapan AKP’li eski vekil Emin Şirin, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına ilişkin de, "Bu sayede Pelikan’ın para kaynakları da kesilir" dedi.

AKP’li eski vekil Emin Şirin’in o sözlerinin bir bölümü şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanı Berat Albayrak’ın Maliye Bakanlığı’ndan ayrılmasını istiyor. Çünkü, yurtdışında gördüğümüz fotoğraflar, Sayın Berat Albayrak’ın, Pelikan grubunun yaptığı faaliyetleri, Pelikan'ın parti içinde yarattığı sıkıntılar var. Pelikan neredeyse paralel devlet haline geldi. Dolayısı ile Berat Albayrak başka bir bakanlığa geçer, Pelikan grubu gider. Ekrem İmamoğlu İstanbul Belediyesi’nde devam eder. Bu sayede Pelikan’ın para kaynakları da kesilir. Bir taşta birkaç kuş vuracak gibi görülüyor."
 

Öne Çıkanlar