Feyzioğlu: Cumhurbaşkanı evinize mi gelsin

Feyzioğlu: Cumhurbaşkanı evinize mi gelsin
A Haber'e konuk olan Feyzioğlu, adli yıl açılış töreninin Saray'da yapılmasının normal olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilecek adli yıl açılış törenine katılma kararı alan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, törenin Saray'da yapılması nedeniyle katılmayacaklarını duyuran baroları eleştirdi.

A Haber kanalında yayınlanan programa katılan Feyzioğlu, davete katılma kararını nasıl adıklarını şu sözlerle anlattı: 

"Türkiye'nin içini karıştırmak için FETÖ-PKK ve DHKP-C onların arkasındaki emperyal güçler her vesileyi Türkiye'ye yönelik bir saldırı aracına dönüştürme çabasındalar bizim de bu saldırılar karşısında hiç kuşkusuz çelik gibi olmamız gerekir. Bütün bunları yan yana koyunca, Türkiye'nin normalleşmesi ve milli menfaatleri etrafında uzlaşabilmesi ihtiyacı ortaya çıktı. Bütün bunları değerlendiren Yargıtay Başkanımız ve TBB yönetim kurulu oturduk konuştuk. Biz bu normalleşmeye nasıl katkıda bulunabiliriz. Adli yıl açılış törenine katılarak katkıda bulunacağımız fikrine vardık".

DEMİREL'Lİ, ECEVİT'Lİ SAVUNMA

Saray'da yapıldığı için yargı bağımsızlığına aykırı olduğu eleştirileri yapılan törenin Saray'da yapılmasının normal olduğunu savunan Feyzioğlu."Rahmetli Demirel ve Ecevit başbakanlıkta yargı reformu paketi açıkladı. Önemli bir paketti. Şimdi Başbakanlık yok Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi var. Eee bunu kim açıklayacak. Devletin en üst makamı kimse çıkar, 82 milyonun karşına açıklar ve taahhüt eder. Siz o taahhüt yerine getirilmezlerse hesap sorun. Nerede açıklanacaktı sizin evinizde mi açıklayacak." diye konuştu..  (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar