Sarı Yelekliler'e karşı Kırmızı Fularlılar

Sarı Yelekliler'e karşı Kırmızı Fularlılar
Sarı Yelekliler, Emmanuel Macron'a halk desteğinin düşmesine neden olmuştu.

Fransa'da Sarı Yelekliler bugün 11. haftada sokağa çıktı. Sarı Yelekliler'in eylemlerine tepki gösteren Kırmızı Fularlılar da pazar günü başkent Paris'te eylem hazırlığında.

Ülke çapında binlerce gösterici cumartesi günü sokağa çıktı. Noel ve yeni yıl tatili nedeniyle Sarı Yelekliler'in eylemlerine katılanların sayısında düşüş gözlenmişti. Geçen haftaki gösterilere yaklaşık 84 bin kişi katılmıştı.

Sarı Yelekliler, Cumhurbaşkanlığı koltuğundaki en zorlu sınavını veren Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a halk desteğinin düşmesine neden olmuştu.

KIRMIZI FULARLILAR DA SOKAKTA OLACAK

Deutsche Welle'deki habere göre, pazar günü ise Sarı Yelekliler'in eylemlerine tepki amacıyla Facebook üzerinden örgütlenen "Kırmızı Fularlılar" adlı bir grup eylem yapacak. Kırmızı Fularlılar'ın eylemi başkent Paris'te yapılacak. Kırmızı Fularlılar, Sarı Yelekliler'in eylemleri sırasında yaşanan şiddet olaylarını protesto edecek.

Sarı Yelekliler'in eylemleri, akaryakıt zammını protesto amacıyla 17 Kasım'da başladı. Fransa hükümetinin politikalarının eleştirildiği geniş katılımlı eylemlere dönüşen gösterilerde, işçi, emekli ve öğrenci hakları gibi konularda talepler duyurulmaya çalışılıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, gösterileri dindirmek için ilk adım olarak akaryakıt zammını askıya almış, ardından da asgari ücrete 100 euro zam yapılmasını içeren bir paket açıklamıştı. Gösteriler sırasında Fransa'da 10 kişi hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

 

Öne Çıkanlar