Gebze'de fabrikalara sıçrayan orman yangını söndürüldü

Gebze'de fabrikalara sıçrayan orman yangını söndürüldü
Gebze'de bir mesire alanında, rüzgarın etkisiyle tüm mesire alanını sardıktan sonra fabrikalara sıçrayan ve patlamalara neden olan yangın söndürüldü.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, mesire alanında çıkan yangın, bölgedeki iki fabrikaya sıçradı. Sinek ilaçları üreten fabrikada patlamalar meydana gelirken, itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

FABRİKALARDA PATLAMALAR OLDU

Gebze ilçesi Pelitli Mahallesi’nde bugün öğleden sonra mesire alanında kuruyan otların tutuşması sonucu yangın çıktı. Hızla yayılan alevler, genç çam fidanlarını tutuşturdu. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Geniş bir ormanlık alana yayılan yangın bir lojistik firmasının bahçesinde bulunan TIR’ın boş dorsesine, boya fabrikasına ve sinek ilaçları üreten bir başka fabrikaya sıçradı. Dorse söndürülürken, boya üreten fabrikadaki yangın da kontrol altına alındı. Sinek ilaçları üreten fabrika alev alev yanarken, zaman zaman patlamalar meydana geldi.

Yaklaşık 25 hektar alanın zarar gördüğü, 2 fabrikada da hasar oluştran yangın kontrol altına alındıktan sonra söndürüldü.

Söndürülen yangın sonrası soğutma çalışması başlatıldı. (DHA)

Öne Çıkanlar