Gözaltına alınan Eliaçık serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Eliaçık serbest bırakıldı
Eliaçık daha önce 'Silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası almıştı.

Batman'daki bir soruşturmada ifade vermediği gerekçesiyle dün gözaltına alınan ilahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık, bugün sabah saatlerinde ifadesini vermesinin ardından serbest bırakıldı.Serbest bırakıldıktan sonra konuşan Eliaçık "Devletimiz nasıl olduysa batmanla iletişim kuramadı, nezarathanede sabahladım. Görüntülü olarak savcıya ifademizi verdik" dedi.

Hakkında açılan soruşturma için İstanbul Adliyesi'ne ifade vermeye giden Eliaçık, başka bir soruşturmadan dolayı hakkında yakalama kararı olduğunu öğrendi.

İfadesini verdikten sonra Batman'daki soruşturma kapsamında da ifadesinin alınması için nöbetçi savcılığa götürülen Eliaçık, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi’nde (SEGBİS) yaşanan bir arızadan dolayı ifade veremedi. Geceyi gözaltında geçiren Eliaçık sabah saatlerinde SEGBİS ile Batman'daki savcıya ifadesini verdi. İfadesi sonrası serbest bırakılan Eliaçık açıklamalarda bulundu. 

Kameralar karşısında açıklama yapan Eliaçık "Devletimiz nasıl olduysa batmanla iletişim kuramadı. Bekledik bekledik kuramadı. O zaman bu gece burada kalacaksın dediler. hem de nezarahathanede sabahladım. Arkadaşlar iyi davrandılar teşekkeür ederiz kendilerine huzurunuzda. Sabah çıktık, Batman'la direk görüntülü oradaki savcıyla görüşerek ifademizi verdik. İfademizi aldıktan sonra serbest bırakıldık." diye konuştu.

 

 

Eliaçık daha önce "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası almıştı. Mahkeme Eliaçık'a adli kontrol uygulayarak İstanbul dışına çıkmama kararı vermişti. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar