'Metrolar, metrobüsler çalışma kamplarına giden vagonlar gibi'

'Metrolar, metrobüsler çalışma kamplarına giden vagonlar gibi'
'Sevdiklerinizi bir yere yalnız gönderseniz tedirgin oluyorsunuz.'

Mart 2019'da yapılması planan yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Beledyesi aday adayları arasında ismi geçen İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kentteki toplu taşıma sorununa dikkat çekti. Tekin, kendisinin mega metropolün başına geçmesi halinde toplu taşıma sorununa ivedilikle çözüm bulunacağını söyledi.

Belediyenin yurttaşlarının işe ‘konforlu’ toplu taşıma araçlarıyla gitmesini sağlamak zorunda olduğunu ifade eden Tekin, "Bunun lamı cimi yok. Metrolar, metrobüsler çalışma kamplarına giden vagonlar gibi. Bu bir kader değildir, tercih meselesidir. Benim İstanbul’umda böyle olmayacak" dedi.

'NE ZAMAN EŞİNİZİ, KIZ ÇOCUĞUNUZU, BİR YERE YALNIZ GÖNDERSENİZ TEDİRGİN OLUYORSUNUZ'

İstanbul’un özellikle kadınlar için hiç güvenli olmadığını söyleyen Tekin, "Ne zaman eşinizi, kız çocuğunuzu, sevdiklerinizi bir yere yalnız gönderseniz tedirgin oluyorsunuz" ifadesini kullandı.

'BİZİM HEDEFİMİZ DÜNYANIN EN YAŞANABİLİR 10 ŞEHRİNDEN BİRİ OLMAK'

Yurt gazetesinden Özgür Tuğrul’a konuşan Tekin, "Şehir ne kadar zamanda kendine gelir" sorusuna da şu cevabı verdi:

"Beton lobisinden kurtulduktan sonra 5 yılda kendimize geleceğimiz. Bizim hedefimiz dünyanın en yaşanabilir 10 şehrinden biri olmak. Rakipler güçlü. Her gün taş üstüne taş koyuyorlar. Aradaki fark her saniye açılıyor. Çok hızlı koşmak, başkalarının 1 yılda yaptığı işleri 1 ayda yapmak zorundayız. Yolumuz uzun. Fakat başaracağız. Tekrar ediyorum. Başaracağız. Bu inancı hissetmek, paylaşmak, büyütmek zorundayız."

Öne Çıkanlar