İbrahim Kalın'dan Kaşıkçı açıklaması: Hiçbir şey gizli kalmayacak

İbrahim Kalın'dan Kaşıkçı açıklaması: Hiçbir şey gizli kalmayacak
'Mesele, menfur bir cinayetin aydınlatılması meselesidir'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantı sonunda bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ibrahim Kalın, ABD Başkanı Donald Trump'ınErdoğan'a İdlib mutabakatından dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Kalın, Cemal Kaşıkçı cinayeti için "Türkiye, burada uluslararası hukuk çerçevesinde kendi milli hukuk kuralları çerçevesinde olayın aydınlatılması için gerekli adımları atmaktadır. Mesele, menfur bir cinayetin aydınlatılması meselesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın baştan beri koyduğu çizgi son derece nettir. Bu olayla ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlayan toplantı sonunda Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ibrahim Kalın açıklama yaptı:

-Suriye'deki gelişmeler yakından takip ediliyor.

- 27 Ekim Cumartesi günü dörtlü zirve İstanbul'da toplanacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasında görüşme gerçekleştirildi. 

- Gecikmeleri Cumhurbaşkanımız gündeme getirdi.

- Brunson konusu yargı kararıyla kapatılmış oldu.

-İdlib mutabakatından dolayı Sayın Trump, Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerini ifade ettiler.

ABD'li yetkililer sürecin hızlanması için atmaları gereken adımları atmaya başladılar. Gaziantep'te devam eden ortak eğitim önümüzdeki günlerde tamamlanacak ve Münbiç civarında yakın bir zaman içerisinde müşterek devriye faaliyetleri başlayacak.

- Telefon görüşmesinde Kaşıkçı cinayetiyle görüş alışverişinde bulunuldu.

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI

Bu konuda Ömer Çelik bir açıklama yaptı. Konunun başka yerlere çekilmesi elbette doğru olmaz. Ya yanlış anlama ya da çarpıtma var. Af konusunda nihai söz Meclis'indir. Cumhurbaşkanı MHP'yi hedef almadı.

Cumhurbaşkanımızın MHP'yi, onun tabanını hedef alan bir değerlendirmesi söz konusu bile değil. Kastettiği, özensiz hazırlanması halinde bir Af Yasası'nın doğuracağı toplumsal sonuçlardır.

29 Ekim resepsiyonu İstanbul'da yapılacak. Üçüncü havalimanının yapılması münasebetiyle.

ANDIMIZ TARTIŞMASI

Danıştay kendini yürütmenin yerine koydu. Türk ifadesinden rahatsızlık söz konusu değil.

Burada milli kimlikle ilgili bir tartışma yok, okullardaki bir uygulama ile ilgili bir konudan bahsediyoruz. Bununla ilgili tabii hukuki süreç devam edecek. Onun da hep birlikte takipçisi olacağız.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Otoparktaki araçla ilgili inceleme yapılacak. Bu olayla ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak. Olayın aydınlatılmasıyla ilgili Suud makamlarının büyük bir sorumluluğu bulunmaktadır. İkili ilişkilerimiz noktasında Suud tarafından gelen ortak çalışma teklifine olumlu cevap verdik. Biz bu süreci büyük bir hassasiyetle yönetiyoruz. Konu, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında bir konu değildir. Türkiye, burada uluslararası hukuk çerçevesinde kendi milli hukuk kuralları çerçevesinde olayın aydınlatılması için gerekli adımları atmaktadır. Mesele, menfur bir cinayetin aydınlatılması meselesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın baştan beri koyduğu çizgi son derece nettir. Bu olayla ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak.

Türkiye Doğu Akdeniz'deki doğal haklarından, uluslararası hukuktan doğan haklarından hiç bir zaman vazgeçmeyecek.

ABD'NİN YAPTIRIM KARARI

Beklentimiz, en kısa sürede kaldırılması. Bu ikili ilişkilerin normalleşmesi sürecinde pozitif bir adım olacaktır.

CHP'NİN İŞ BANKASI HİSSESİ 

Ortada açık olan bir şey varsa o da bir siyasi partinin bu şekilde bir şirket ortağı olması ya da böyle bir yönetim yapısı içinde bulunmasının aslında Siyasi Partiler Kanunu ve pratiği açısından uygun olmadığı şeklinde

Öne Çıkanlar