İmam hatipte okul servisi yerine pansiyon tavsiyesi

İmam hatipte okul servisi yerine pansiyon tavsiyesi
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü, servis bulunamayan öğrencilere bir imam hatip ortaokulunun pansiyonunda yatılı kalmalarını tavsiye etti.

Kütahya Merkez’e 15 km uzaklıktaki Yenice köyünden bir veli çocuklarını Kütahya Merkez’de bulunan Ümran Aygen Ortaokulu’na kayıt ettirdi. Okul müdürü veliyi arayarak çocuklara servis hizmetinin verilemeyeceğini, çocukların okula başladığı gün serviste yerlerinin olmaması nedeniyle çocuklarını gelip götürmesi gerektiğini belirterek "Yoksa çocukların burada kalır" diye uyarıldı.

Sorunun çözümü için başvurulan Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ise skandal bir karara imza attı.

Evrensel'in aktardığı habere göre Başyiğit, servis araçlarında uygun yer olmadığından bu öğrencilerin Şehit Cuma Dağ İmam Ortaokulu Pansiyonunda ücretsiz olarak yatılı kalabileceklerini söyledi.

Yaşananlara tepki gösteren, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’in açıklamalarının kabul edilemez olduğunu belirterek İl Milli Eğitim Müdürü’nün görevinin çocuklara servis hizmeti sağlamak olduğunu söyledi.

Kasap, yaşları yatılı olarak kalmaya elverişle olmayan bu çocukların bir İmam Hatip Ortaokulunun Pansiyonunda yatılı olarak kalmaya zorlanmasının kabul edilemez olduğunu söyleyerek, Milli Eğitim Bakanlığını konu ile ilgili derhal harekete geçmeye çağırdı.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar