İmamoğlu Kürt kanaat önderleriyle iftarda buluştu

İmamoğlu Kürt kanaat önderleriyle iftarda buluştu
İmamoğlu: 'Orucumuzu açtık; birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz için dua ettik. Tutulan oruçları Allah kabul etsin.'

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Doğu ve Güneydoğu'dan gelen kanaat önderleri ve yurttaşlarla iftar yemeğinde buluştu.

Küçükçekmece Akşemsettin Camii Konferans Salonu'nda düzenlenen iftar programı hakkında sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan ve iftardan fotoğraflar paylaşan İmamaoğlu, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizin kanaat önderleri ve yurttaşlarımız ile Küçükçekmece Akşemsettin Camii’nin konferans salonunda orucumuzu açtık; birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz için dua ettik. Tutulan oruçları Allah kabul etsin." dedi.

Ramazanda vatandaşların evlerine ziyarette bulunduğunu anlatan İmamoğlu şunları söyledi: "Ramazan ayında bütün İstanbul'u gezmeye ve sofralarınızı hissetmeye çalışan bir kardeşinizim. Gezdiğim her sofra ve her evde her toplumda diyorum ki Allah kardeşliğimize ve bir arada oluşumuza asla sıkıntı vermesin, kardeşliğimiz baki olsun, kol kola, omuz omuza hayat geçirelim. Hem şehrimize ve hem birbirimize sahip çıkacağız. Bu şehrin mazlumu olsun istemiyoruz. Bir avuç insanın faydalandığı değil, 16 milyon insanın bu şehrin nimetinden faydalandığı bir şehir olsun istiyoruz. Ben bu duygular ve sorumlulukla görev yapmak istiyorum. Her birinizin evladını evlat kabul ederek yol yürümek benim için onur olacaktır. Hepinizi çok sevdiğimi bilmenizi istiyorum. Ailelerinizi, yuvalarınızı ailem ve yuvam gibi görüp, onlara hizmet etmeyi, kendime en kutsal duygu olarak kabul ediyorum. Bu kardeşlikle hareket edersek ancak İstanbul, memleket, huzur bulur." 

CEMEVİ'NE GİTTİ

Ekrem İmamoğlu, daha donra Atatürk Mahallesi’ndeki İkitelli Cemevi'ne gitti. Burada büyük bir ilgi ile karşılaşan İmamoğlu, yaşanan izdiham nedeniyle cemevine zorlukla girebildi.

Cemevi önünde toplananlara megafonla hitap eden İmamoğlu, ‘‘16 milyonun hakkı yenmiştir. Ne yazık ki, İstanbul’da yaşayan herkesin hayali gasp edilmiştir’’ dedi.
 
‘SEVGİ KAZANACAK'

İmamoğlu, yoğun coşku altında yaptığı konuşmasında şunları söyledi: ‘‘Kıymetli canlar, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Bütün canlarım, bütün hemşehrilerim, güzel insanlar, hanımefendiler, beyefendiler, güzel çocuklar sizden isteğim, bu süreçte herkese adalet için geldiğimizi, herkese sevgiyi, saygıyı, aynı zamanda hoşgörüyü, birbiriyle kucaklaşmayı ve kısacası kardeşliği, barışı ve huzuru getireceğimizi müjdeleyin. Sizden isteğimiz bu. 16 milyonun hakkı yenmiştir. Ne yazık ki, İstanbul’da yaşayan herkesin hayali gasp edilmiştir. Ama biz yine bu şehre, güneş gibi doğacağız. Herkese güler yüzümüzü, sıcaklığımızı hissettireceğiz. Bunu yaparken, siz değerli canların bize destek olmasını istiyoruz. Her anınızda komşularınızla, çevrenizdekilerle muhabbeti, ilgiyi, kucaklaşmayı esirgemeyin. Günün sonunda sevgi kazanacak, herkese müjde verin ki her şey çok güzel olacak. Hacı Bektaş-ı Veli pirimizin huzurunda bana dua etmenizi istiyorum. Yolunuz açık olsun. Sıhhatli gidip, gelin ve inşallah dualarımızın kabulüyle İstanbul’a hem baharı getirdik hem de yazı getireceğiz.’’
 
GÖKTÜRK’E GEÇTİ

İmamoğlu, geldiği gibi, yine izdiham altında İkitelli Cemevi’nden ayrıldı. Buradan Eyüpsultan Göktürk Mahallesi’ne geçen İmamoğlu, burada da coşkuyla ve sloganlarla karşılandı. Seçim otobüsünün önünü kesen vatandaşlar, İmamoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu. Vatandaşların ilgisini karşılıksız bırakmayan İmamoğlu, otobüsün camını açtırıp, yurttaşlarla fotoğraf çektirdi. Yüzlerce vatandaş, İmamoğlu’nun konuşmasını yapacağı Atatürk Anıtı önüne kadar seçim otobüsüne eşlik etti. Bu sırada renkli görüntüler oluştu. İmamoğlu, Göktürk’de de binlerce kişiye konuşma yaptı. (HABER MERKEZİ) 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar