IŞİD liderine ait olduğu iddia edilen kayıtta Türkiye-ABD krizi yorumu

IŞİD liderine ait olduğu iddia edilen kayıtta Türkiye-ABD krizi yorumu
Ebubekir El Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydında Türkiye'nin Rahip Brunson'ı serbest bırakmamasının ABD'nin zayıflığını gösterdiği yorumu yapılıyor.

IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı, örgüte yakın yayın organı El Furkan tarafından dün yayınlandı. Ses kaydında Bağdadi olduğu iddia edilen kişi, Türkiye'nin baskılara rağmen Pastör Andrew Brunson'ı serbest bırakmamasının Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) zayıflığının göstergesi olduğunu söylüyor.

İran ve Rusya'nın da ABD'nin uyguladığı yaptırımlara direnerek Kuzey Kore'nin düştüğü duruma düşmemek istediğini söyleyen kişi, "ABD'nin yürüttüğü çete siyaseti bir zayıflık emaresidir" diyor.

55 DAKİKALIK MESAJ

Bağdadi olduğu iddia edilen kişi örgütün Suriye ve Irak'ta silahlı mücadelede yenilgiler aldığını kabul ediyor ve bunu "Allah tarafından açlık ve korkuyla sınanıyoruz" diyerek açıklıyor.

IŞİD destekçilerine birlik ve mücadele çağrısının da yer aldığı 55 dakikalık ses kaydında, "Sabırla mücadeleyi sürdürenler müjdeli haberler alacaktır" ifadeleri yer alıyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) sözcüsü William Urban, ses kaydından haberdar olduklarını ifade etti ve düzenlediği basın toplantısında, "Bu ses kaydıyla ilgili değerlendirmemiz hakkında bir yorumda bulunmayacağım. Ebubekir El Bağdadi'nin nerede olduğunu şu an bilmiyoruz. Ancak bu kişiyi savaş alanından çıkarmak için kararlılığımız sürüyor" dedi.

İLGİLİ HABER: İBRAHİM KALIN'DAN RAHİP BRUNSON MESAJI

1,5 YIL SONRA İLK MESAJ

Bağdadi'ye ait son ses kaydı, Ekim 2017'de Rakka'nın ABD destekli Kürt ve Arap silahlı güçlerden oluşan Suriye Demokratik Güçleri'nin eline geçmesinin ardından gelmişti.

Bağdadi o mesajında 'Mücahitler için zaferin ölçütü ele geçirilen ya da kaybedilen bir şehir değil, inançlarını ne kadar koruyabildikleridir' diyordu. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar