İstanbul Barosu harekete geçti, TBB için genel kurul çağrısı yapılabilir

İstanbul Barosu harekete geçti, TBB için genel kurul çağrısı yapılabilir
İstanbul Barosu, Türkiye Barolar Birliği'nin olağanüstü genel kurula çağrılması için delegeleriyle toplantı kararı aldı.

ARTI GERÇEK- Beştepe'de düzenlenen yeni adli yıl açılış törenine katıldığı için çok sayıda barodan eleştiri alan Türkiye Barolar Birliği yönetiminin değişmesi için yeni bir süreç başlatılıyor.

İstanbul Barosu, Türkiye Barolar Birliği'nin olağanüstü genel kurula çağrılması için delegeleriyle toplantı kararı aldı. Karar Twitter'dan duyuruldu:

Toplantıdan olağanüstü genel kurul çağrısı kararı çıkması ihtimal dahilinde bulunuyor. Eğer delegeler olağanüstü genel kurul toplantısına davet için yönetim kuruluna yetki verirse İstabul Barosu genel kurul çağrısı yapabilir. 

Avukatlık Kanunu'nun 115/2 Maddesi gereği; Birlik Yönetim Kurulu, gerekli gördüğü hallerde veya en az on baronun yönetim kurulları yazı ile isterse Genel Kurulu olağanüstü toplantıya çağırabiliyor.

ANTALYA BAROSU'NDAN DE DESTEK

Antalya Barosu, geçen ay TBB'de olağanüstü konge süreci başlatmak için diğer barolardan destek istemişti. Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, "Kararımızın arkasındayız. Dolayısıyla İstanbul’un bu çağrısını olumlu karşılıyoruz" dedi.

Beştepe'deki toplantıya katıldığı için çok sayıda eleştiri alan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu eleştiriler karşısında "Toplantıyı nerede yapacaktık, evinizde mi yapacaktık? Kavga etmemizi istiyor fakat biz kavga etmeyeceğiz" sözleriyle barolara meydan okumuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar