İYİ Parti’den Lütfü Türkkan’a: Partimizin meşru görmediği bir beyandır

İYİ Parti’den Lütfü Türkkan’a: Partimizin meşru görmediği bir beyandır
İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın ‘AKP ile koalisyon kurarız’ sözlerine tepki gösterdi. ‘Kabul edilemez, meşru görülemez’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın partisinin Bursa teşkilatı etkinliğinde sorulan 'AKP ile işbirliği yapar mısınız 'sorusuna; "Seçim tarihi 2020 sonunu geçmeyecek, bu bir. İki, parlamenter sisteme hemen döneceğiz. Varsa öyle bir teklifleri hemen getirsinler. Bir de öyle MHP gibi otopark, büfe alıp da koalisyon olmaz. En az 5-6 tane sağlam bakanlık isteriz" cevabı vermişti.

İMASINI DAHİ MEŞRU GÖRMÜYORUZ

İYİ Parti bugün resmi bir açıklama yaparak Türkkan’ı eleştirdi.Parti adına İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’ konuştu.

İYİ Parti amaçlarının iyileştirilmiş parlamenter sistem olduğunu belirtirken Türkkanın açıklamasına ; "Bu çerçevede Grup Başkanvekilimizin malum yanlış ve kabul edilemez açıklaması, partimizin imasını dahi meşru görmediği ve göremeyeceği bir beyandır " dedi.

SİYASİ MÜCADELEMİZİN İTİBARSIZLAŞTIRILMASINA MÜSADE ETMEYİZ

Partimiz seçmenine ve milletine verdiği sözleri, siyasi namusu bilen bir sorumlulukla siyaset yapmaktadır. İyileştirilmiş parlamenter sistem hassasiyetlerimiz, bu kabil siyasi savrulmaları mazur yahut meşru göremeyeceğimiz kadar mühimdir."

Memleketin bugün içinde bulunduğu ağır şartlar, partimizce mevcut iktidarın yönetim beceriksizliği olarak görülmektedir. Partimiz bu yönetim beceriksizliğine son vermek ve ülke yönetimini üstlenmek için mücadele etmektedir."

Sürdürdüğümüz siyasi mücadelenin ilkeleri partimizin ve milletimizin umududur. Bu umudun hiçbir açıklama ile söndürülmesine, değersizleştirilmesine ve itibarsızlaştırılmasına müsaade edemeyiz."

Öne Çıkanlar