Jandarma-korucu çatışması: 1 ölü, 2 yaralı

Jandarma-korucu çatışması: 1 ölü, 2 yaralı
Çatışma nöbet tutan korucuları PKK’li zanneden Jandarma Özel Harekat timleri ile korucular arasında yaşandı.

Mardin’in Merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizlik Mahallesi’nde devriye gezen Jandarma Özel Harekat (JÖH)  timleri ile nöbet tutan köy korucuları arasında çatışma çıktığı belirtildi. Birbirlerinden habersiz aynı bölgede devriye gezen jandarma timleri ile nöbet tutan köy korucuları arasında yaşanan çatışmada, köy korucularını PKK’li zanneden askerlerin açtığı ilk ateş sonucu 1 köy korucusu hayatını kaybederken, en az 2 JÖH timinin de yaralandığı öğrenildi.

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Cewzat (Cevizlik) Mahallesi’nde Jandarma Özel Hareket (JÖH) timleri 20 Eylül günü akşam karanlığından sonra kırsal alanda operasyona çıktı. Askerlerin operasyona çıktığı bölgede nöbet tutan korucular ile askerler arasında çatışma çıktı. Nöbet tutan köy korucularını PKK’li zanneden askerlerin ilk ateşinde Abdurrahman Özkeren isimli köy korucusu hayatını kaybetti. Köylüler aynı çatışmada en az 2 JÖH timinin yaralandığını söylüyor.

JÖH ile korucular arasında yaşanan çatışmada hayatını kaybeden köy korucusu Abdurrahman Özkeren, 21 Eylül günü Cevizlik’te toprağa verildi. Köy korucusu için düzenlenen cenaze törenine AKP Mardin Milletvekili Şehmuz Dinçer, Mardin Valisi Mustafa Yaman ile il ve ilçenin askeri ve mülki erkânı katıldı.

Çatışmanın köy korucuları ile jandarma timleri arasında bir yanlışlık sonucu yaşandığı yerel medyaya yansırken, konuyla ilgili resmi makamlar tarafından şimdiye kadar resmi bir açıklama yapılmaması dikkat çekti. Yaşamını yitiren köy korucusunun ailesini ziyaret eden mülki idare amirleri ile Cevizlik Jandarma Karakolu yetkililerinin olayın askerler ile korucular arasında yaşanmış bir çatışma gibi yansıtılmaması için köylüleri uyardığı belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar