Kadıköy’de gözaltına alınan kadınlar serbest bırakıldı

Kadıköy’de gözaltına alınan kadınlar serbest bırakıldı
Şili’de kadınların başlattığı danslı protestoyu yaptıkları için dün Kadıköy’de gözaltına alınan 6 kadın adli kontrol şartıyla bırakıldı.

Şili’de kadınların kadın cinayetlerine, cinsel saldırı ve istismar olaylarına karşı başlattığı #LasTesis adlı danslı gösteriyi dün Kadıköy’de gerçekleştiren kadınlara polis müdahale etmişti. Müdahale sırasından gözaltına alınan 6 kadın çıkarıldıkları İstanbul Anadolu Adliyesi’nde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Gözaltına alınan kadınlara  "toplantı ve yürüyüş kanunlarına muhalefet, cumhurbaşkanına hakaret ve devlet kurumlarını aşağılama" suçlamaları yöneltiliyordu.

‘KADINLARI DEĞİL KATİLLERİ DURDURUN’

Adliye’ye gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) üyesi kadınlar adliye önünde açıklama yaptı.  KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim’in yaptığı açıklamada "Kadınları değil, katilleri durdurun" pankartı açıldı.  Kadınlar teker teker bir araya gelerek onlarca kadının hayata tutunmasını sağladığını ifade eden Ataselim, "Bizler bu adliyelerde müdahil olarak taleplerde bulunup o salonlarda oturanlarız" dedi.

‘BİZ KONUŞUNCA SUÇ OLUYOR’

Dün dünyanın dört bir yanında LasTesis direnişinin gerçekleştiğini söyleyen Ataselim, "Kadınlar korunmak istiyor, yaşamak istiyor. Son zamanlarda bütün bakanlıkların konuşmalarını görüyorsunuz. Bizim yıllardır söylediğimiz şeyleri onlarda söylüyor artık. Bunları devlet yetkilileri söylediği zaman sorun olmuyor da, biz söyleyince mi sorun oluyor?" diye sordu.

Devlet yetkililerine seslenen Ataselim,"Keşke 6284 sayılı yasa etkin uygulansaydı da bunları yapmak zorunda kalmasaydık. Artık kadın düşmanı politikalardan vazgeçilsin" diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar