Kadınlar mor eldivenlerle Beşiktaş'ta Las Tesis eylemindeydi

Kadınlar mor eldivenlerle Beşiktaş'ta Las Tesis eylemindeydi
Beşiktaş'ta toplanan yüzlerce kadın,“Tecavüzcü sensin, suçlu polisler,suçlu yargıçlar, suçlu aranızda, devlet farkında”

Las Tesis’in danslı protestosu İzmir'le birlikte İstanbul  Beşiktaş’ta da yapıldı. Kadınlar , "Tecavüzcü sensin, suçlu polisler,suçlu yargıçlar, suçlu aranızda, devlet farkında" dedi .

İstanbul Kadıköy ve Ankara’ da yapılan eylemlere polis müdahalesinin olduğu,Şili’de cinsel taciz, cinsel saldırı, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete karşı başlatılan Las Tesis eylemi bugün İstanbul Beşiktaş’ta da gerçekleştirildi. Barbaros Hayrettinpaşa Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kadın, "Benim bedenim benim kararım" diye şarkı söyleyip dans etti. Eylemin ardından kadınlar "Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" şeklinde sloganlar attı.

Gösteriye katılan Tuğçe Özçelik, "Bu yaşamak istiyoruz demenin bir biçimiydi. Eğlencesine dans etmiyoruz biz. Bunu ifade etme biçimimiz buydu. Şili, Fransa, İspanya'daki kadınlar gibi biz de Türkiye'den erkeklerin kadınlara yönelik şiddetine karşı, devletin sistematik bir şekilde yukarıdan aşağı uyguladığı şiddete karşı, 'biz yaşamak istiyoruz, hayatta kalmak istiyoruz ve birbirimizi de savunuyoruz' demenin bir şekliydi. Bir arada olmak çok güzeldi. Bunu yapabilmek, kendini ifade edebilmek çok güzeldi. Bir arada olmaya, 'yaşamak istiyoruz' demeye daha yüksek sesle devam etmek istiyoruz" diye konuştu. 

Nöber Özyürekoğlu da "Şili'deymiş gibi hissettim. Tarihsel bir olay olduğunu düşünüyorum. Bir arada olduğumuzu göstermek için de mor eldivenler taktık. Kadına yönelik şiddetle mücadele ediyoruz. 'Dur' demek istiyoruz. Ataerkil cinayetleri durdurana kadar mücadelemiz devem edecek" dedi.
 

Öne Çıkanlar