Kaftancıoğlu: Sandık darbesi yapılmasına izin vermeyeceğiz

Kaftancıoğlu: Sandık darbesi yapılmasına izin vermeyeceğiz
AKP'nin YSK'ye baskı kurarak sandık darbesi yapmaya çalıştığını belirten CHP'li Canan Kaftancıoğlu, halkın iradesine sahip çıkmayı sürdürdüklerini söyledi.

AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un açıklamalarının ardından seçim kurulu üyelerine yönelik soruşturmaların başlatılmasına yanıt veren CHP Hukuk Komisyonu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan geldi.

CHP İstanbul İl Örgütü Hukuk Komisyonu Twitter hesabından yayınladığı mesajda, karara tepki gösterirken, Yasal süreci CHP Hukuk Komisyonu'nun takip edeceğini duyurdu:

"YSK’nın ara kararı ile İlçe Seçim Kurullarınca tamamlanan tespitlerde seçimin iptaline sebebiyet verecek bir netice yok. Şikayet çerçevesinde savcılığın ifade alma işlemi rutin olup, seçim sürecinde bir usulsüzlük olduğu anlamına gelmez. Yasal süreci hukukçularımız takip ediyor.

'AA ELİYLE GERÇEKLEŞTİREMEDİKLERİ SANDIK DARBESİNİ YSK'YE BASKI KURARAK YAPMAK İSTYİYORLAR'

Twitter hesabından soruşturma kararına tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,  CHP İstanbul İl Örgütü Hukuk Komisyonu'nun mesajını da eklediği tweetinde, 31 Mart akşamı AA eliyle gerçekleştirilemeyen sandık darbesinin YSK’ye baskı aracılığıyla gerçekleştirilmek istenmesine karşı süreci takip etmeyi ve halkın iradesine sahip çıkmayı sürdürdüklerini söyledi.

'Çocuklarımızın geleceği' olarak belirttiği oyları çaldırtmayacaklarını belirten Kaftancıoğlu mesajında, "İstanbul halkına verdiğimiz sözün gereği; oylarınızı, çocuklarınızın geleceğini sandıkta çaldırmadık, masa başında da çalmalarına izin vermeyeceğiz. "Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir" ve bu anlayışa düşman olanlar ne yaparlarsa yapsınlar kaybetmeye mahkumdur" ifadeleri kullandı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar