‘Kalp hizasında yeşillik izi vardı, Rabia betonda ve sırt üstü bulunmuştu’

‘Kalp hizasında yeşillik izi vardı, Rabia betonda ve sırt üstü bulunmuştu’
Kızının bulunduğu yerin beton olduğunu ve hiç yeşillik olmadığını belirten Rabia Naz'ın babası Vatan, açıklama bekliyor: Birilerinin isteğine göre adrese teslim adli tıp raporu hazırlanmış!

ARTI GERÇEK-Giresun’un Eynesil ilçesinde geçen yıl nisan ayında evinin önünde yaralı bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, 5 yaşındaki çocuğun istismara uğradığı İstanbul Küçükçekmece’ye gidecek.

Artı TV’de Musa Özuğurlu’nun sunduğu Medya Kritik programına telefonla konuk olan baba Vatan, Küçükçekmece’deki istismar skandalından ötürü derin acı duyduğunu dile getirdi. "Yaşanan bu acı olay hepimizin yüreğini sarsan çok acıtan bir durum. Masum çocuklarımızın başına gelen haller, ailelerin yaşadığı büyük acılar var. Bunlar insanlık için bize büyük acı veren bir durum" diyen Vatan, yaşananların kabul edilir şeyler olmadığını söyledi. Acılı baba, "Bunlar topluma kazandırılmayacak, ağır şekilde mahkum gerektiriyorsa, ağır şekilde mahkum boyutlarıyla beraber, toplumdan uzaklaştırılacak cani niyetli kişilerse, bunların kesinlikle toplumdan uzak tutturulması lazım" diye ekledi.
‘NASIL BULUNAMAZ?’

İstismar failinin bulunamamasına tepki gösteren Şaban Vatan, şunları kaydetti: "Küçükçekmece’de hepimizim, kamuoyunun vicdanlarını sızlatan, yüreklerini yakan bir durum. Bunu hangi vicdan hangi yürek kaldırır. Net bir bilgi sunulmuyor. Söyleniyor ki Suriyeli, söyleniyor ki 3 kişiymiş, söyleniyor ki bulunamadı. Nasıl bulunamaz?"

‘HSK VE İÇİŞLERİ BAKANI DA DAHİL OLDU, HİÇBİR SES ÇIKMADI’

Kızı Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin yürütülen hukuki süreç hakkındaki son duruma ilişkin de bilgi veren Vatan, Hakimler Savcılar Kurulu ve İçişleri Bakanının da müdahil olarak olayı incelediğini hatırlatarak, "Hiçbir ses çıkmadı" dedi.

Acılı baba, dün aldığı haberi Artı TV ile paylaştı:

"Çok da zaten umut bağlamıyordum ama dün aldığım haberde HSK incelemelerini yaptığı için biz şu anda çalışmalarımızı durdurduk. Nasıl olur?

Senin oradaki durumunda ne vardır? Emniyet personelinin durumları vardır. Tanıklar doğrultusunda delil karartma olayı vardır. Olay yeri incelemesindeki esasları yerine getirilmemiş bir kasıt vardır. Ben ihmal demiyorum bu kasıttır."

‘İHMAL DEĞİL KASIT’

"Çünkü sen dört ayrı yeri incelemişsin, hiçbir yerde video kaydı kullanmamışsın. Bu kasıttır. Uzmanlığı emniyette polis memurları tarafından ve diğer kanalda da jandarma birimleri tarafından yapılacak olan bir durumdur. Burada bunun soruşturulması yapılmazsa, burada vatandaş kendi çabaları gayretleriyle, mücadelesiyle bir şeyler ortaya getiriyorsa kusura bakmasınlar da o makamda kalmalarının sebebi ne oluyor? Devletimizdeki bütün makamlar vatandaş içindir. Vatandaşın refahı, adalet içindir, huzuru içindir, güvenliği içindir. Bunlar olmadıktan sonra ne anlamı kaldı ki?"

‘KIZIM BETONDA BULUNDU AMA YELEĞİNDE YEŞİLLİK İZİ VAR’

"Bizim öncesinden bilmediğimiz, sonra ortaya çıkan bir gelişme var" diye bilgi veren Rabi Naz’ın babası, söz konusu gelişmeyi Artı TV canlı yayınında böyle aktardı:

"Kızımın üzerinde olan yeleğinin kalp tarafındaki hizasında yeşillik izi olduğu. Kızımın bulunduğu yer beton, hiçbir şekilde yeşillik durumu yok ve kızım sırt üzerinde bir durumdaydı."

‘BİRİLERİNİN İSTEĞİNE GÖRE SUNULMUŞ, ADRESE TESLİM ADLİ TIP RAPORU’

Bu konuda açıklama bekleyen acılı baba, İstanbul’da gündeme gelen adli tıp raporuna da tepki gösterdi. "Resmen adrese teslim boyutunda. Birilerinin isteğine göre sunulmuş bir rapor şekli" diyerek isyan etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar