Karamollaoğlu: Çareyi Amerikan şirketlerinde aramaktan vazgeçin

Karamollaoğlu: Çareyi Amerikan şirketlerinde aramaktan vazgeçin
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, 'Malumunuz bu iktidar kayyımlarıyla ünlü' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,  partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında kurulacak Maliyet Dönüşümü Ofisi'nin denetlenmesi konusunda ABD'li McKinsey firması ile anlaşılmasına tepki gösterdi. Karamollaoğlu "McKinsey, Türkiye’ye atanmış bir kayyımdır. Malumunuz bu iktidar kayyımlarıyla ünlü. Belediyelere, şirketlere, derneklere, önüne gelen her yere kayyım atadı" değerlendirmesinde bulundu.

Karamollaoğlu yeni yasama döneminin hayırlı olmasını temenni ederek "TBMM demokrasilerde çözümün nihai adresidir.Bu yüzden meclis ne kadar güçlü olursa, Türkiye o kadar güçlenir. Milletvekilleri yapacakları çalışmalarda bir kişinin değil 81 milyonun temsilcisi olduklarını unutmamalıdırlar. 'Gücün Hukukunu' değil 'Hukukun Gücünü' koruyan bir duruş ortaya koymalıdır" dedi.

Yeni yasama döneminde TBMM'den beklentilerini dile getiren Karamollaoğlu şöyle konuştu:

"Temel hak ve özgürlükler teminat altına alınmalı, düşünce, ifade ve basın özgürlüğü sağlanmalıdır. Ülkede barış ve huzur ortamını temin edecek bir dil ve üslup kullanılmalıdır.Bütün milletvekilleri yolsuzluk ve israfın üzerine gitmeli, ülke kaynaklarının titiz ve sıkı birer takipçisi olmalıdır." 

"McKINSEY TÜRKİYE'YE ATANMIŞ BİR KAYYIMDIR"

Karamollaoğlu konuşmasında "Elbette, demokrasi ile ekonomi birbirinden bağımsız düşünülemez. Bir milletin geleceğini bir kişiye bağlamak ne kadar yanlışsa,Bir ekonominin geleceğini de bir şirkete bağlamak o kadar yanlıştır. Bunun en son ve en dramatik örneği ekonomi yönetiminin ABD’li şirketlere teslim edilmesidir. Açık söylüyorum; Mckinsey, Türkiye’ye atanmış bir kayyımdır. Malumunuz bu iktidar kayyımlarıyla ünlü. Belediyelere, şirketlere, derneklere, önüne gelen her yere kayyım atadı. Şimdi de yürüttüğü yanlış politikalar yüzünden Türkiye Cumhuriyeti’ni, Amerika’lı bir kayyıma teslim etmek zorunda kalmıştır. Bu adım; daha anlaşılabilir bir ifade ile 'Ben bu ülkeyi yönetemiyorum. Amerikalı McKinsey yönetecek' itirafından başka bir şey değildir" ifadelerine yer verdi.

"ÇAREYİ AMERİKAN ŞİRKETLERİNDE ARAMAKTAN VAZGEÇİN"

Sürekli artan zamlara da değinen Karamollaoğlu, "Bu hafta domates 10 lirayı gördü. Allah göstermesin böyle giderse, bir kucak para ile bir paket tavuk alamaz hale geleceğiz.İçinde bulunduğumuz krizin ne kadar derin olduğu ortadadır. Defalarca söyledik lakin bir kere daha hatırlatmak istiyorum.Türkiye’de McKinsey gibi şirketleri cebinden çıkaracak bir sürü akademisyenimiz var ekonomistimiz var. Fransız çiftsinden çok daha çalışkan, çok daha üretken, çok daha fedakar çiftçilerimiz var.Bürokratımız var, iş adamımız var, müteşebbisimiz var. Her türlü imkan ve potansiyelimiz var. Çareyi Amerikan şirketlerinde, Fransız çiftçisinde aramaktan vazgeçin. Gelin kendi kaynaklarımıza, kendi insanımıza güvenin. İnanın işte o zaman bir çok şey düzelir" şeklinde konuştu.

SEKA'nın satılmasınıda eleştiren Karamollaoğlu, "Türkiye bugün kağıtta yüzde 100 dışa bağımlı hale geldi.Kağıt krizi yüzünden Türkiye kitap basamaz, gazete çıkaramaz hale geldi" dedi. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar