Rus Büyükelçi cinayeti sanığının avukatı hakkında 'FETÖ' iddianamesi

Rus Büyükelçi cinayeti sanığının avukatı hakkında 'FETÖ' iddianamesi
Rus Büyükelçi cinayetiyle ilgili davanın sanıklarından Yılmaz'ın avukatı hakkında 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastı sanıklarından Salih Yılmaz’ın avukatı Erdem Semih Yıldız hakkında ‘FETÖ’ üyeliği iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün gizli haberleşme programı ByLock’u kullandığı tespiti üzerine Yıldız hakkında soruşturma başlattı. Hakkındaki soruşturmadan haberdar olan ve yurt dışına kaçma hazırlığında olduğu öne sürülen Yıldız, başkentte bir restoranda gözaltına alındı. Duvar’ın AA’dan aktardığı habere göre Yıldız’ın "Yasins" kullanıcı adıyla 13 Kasım 2015 ile 11 Şubat 2016 arasında ByLock’u kullandığı, çok sayıda mesaj ve mail gönderdiği, örgüt üyelerinin bulunduğu "ali06" ve "persembe" isimli iki ByLock grubuna kaydolduğu, Bank Asya’da hesabının olduğu iddia edildi. Ayrıca, Yıldız’ın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra mahkeme kararıyla "Hasan" olan adını "Erdem Semih" olarak değiştirdiği aktarıldı.

Karlov suikastı iddianamesine göre, sanık Salih Yılmaz, 2013’ten tutuklandığı 2016’ya kadar örgütün emniyet teşkilatında "zümre başkanlığı" görevini yürüttü. Örgüt içinde "Said" kod adını kullandığı öne sürülen Yılmaz, emniyet müdürlüğündeki mahrem yapılanma içinde olduğu ve suikast planlaması içinde bulunduğu ileri sürülen sanık Ahmet Kılıçarslan’dan aldığı belirtilen suikast talimatını Mevlüt Mert Altuntaş’a iletilmek üzere şüpheli Şahin Söğüt’e aktardığı iddia edildi.

NE OLMUŞTU?

Rus Büyükelçi Andrey Karlov, 19 Aralık 2016’da Ankara’da katıldığı bir sergide çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü.

Öne Çıkanlar