Erciş, Kayapınar ve Kocaköy eş başkanları tutuklandı

Erciş, Kayapınar ve Kocaköy eş başkanları tutuklandı
Kayapınar Belediye Eş Başkanı Kezban Yılmaz, Kocaköy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer ve Erciş Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında başlatılan soruşturmalar nedeniyle dün evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınan Kayapınar Belediye Eş Başkanı Kezban Yılmaz ile Kocakoy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer ve Erciş Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 

Yoğun güvenlik önlemleri altında jandarma tarafından adliyeye getirilen Yılmaz ve Nazlıer, savcılıpa verdikleri ifadenin ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Burada da ifade veren Yılmaz ve Nazlıer Hakimlikçe tutuklandı.

Aynı gün gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eş Başkanı Selçuk Mızraklı "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanmıştı.

Erciş Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin de çıkarıldığı mahkemece "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı.

15 Ekim tarihinde gözaltında alınan ve bu sabah yerine kayyım atanan Erciş Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin çıkarıldığı Sulh Ceza Hakemliği’nde "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı. Diğer Eşbaşkan Bayram Çiçek ise "adli kontrol şartıyla" serbest bırakıldı. 

Tutuklamaları değerlendiren Diyarbakır Barose Başkanı Cihan Aydın, "Büyükşehir Bld. Başkanı S.Mızraklı,Kayapınar Bld. Başkanı K.Yılmaz,Kocaköy Bld. Bşk R.Nazlıer ısmarlama soruşturmalar ile tutuklandı. Yargı hiçbir zaman iktidar ile bu kadar senkronize bir şekilde çalışmamıştı.Hukuk devleti ile polis devleti arasındaki makas tam olarak kapandı." dedi.

(HABER MERKEZİ)  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar