Kızılay'a yapılan 8 milyon dolarlık bağış Ensar Vakfı'na aktarıldı

Kızılay'a yapılan 8 milyon dolarlık bağış Ensar Vakfı'na aktarıldı
Elazığ depreminin daha ilk gününde para yardımı çağrılarıyla tepki çeken Kızılay, Başkentgaz'ın yaptığı 8 milyon dolar bağışı Ensar Vakfı'na aktardı.

Elazığ'ı yuıkan 6.8 büyüklüğündeki depremin daha ilk gününde yaptığı para yardımı çağrısıyla tepki çeken Kızılay'ın, yurtlarındaki cinsel saldırı olaylarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı'na 8 milyon dolar bağışta bulunduğu ortaya çıktı.

KIZILAY, BAŞKENTGAZ'IN YAPTIĞI BAĞIŞI ENSARA AKTARDI

Kripteks dergisi ve gazetta9.com'un Genel Yayın Yönetmen Celal Eren Çelik'in haberleştirip Twitter hesabından paylaşılmasının ardından ortaya çıkan olayda,  Kızılay bu bağışı, Başkentgaz'ın yaptığı bağışı Ensar'a aktararak gerçekleştirmiş.

 


KIZILAY'A YAPILAN BAĞIŞLAR VERGİDEN DÜŞÜYOR

Başkentgaz, paranın 7 milyon 925 bin dolarının Kızılay ile Ensar Vakfı arasındaki yurt protokolü çerçevesinde Ensar'a verilmesi şartıyla Kızılay'a bağışladı. Kızılay da bu parayı Ensar Vakfı'na bağışladı.

Özelleştirilerek Torunlar GYO'ya satılan Başkentgaz'ın bağışı doğrudan Ensar Vakfı yerine Kızılay aracılığıyla yapmasının, vergiden muaf tutulması amacıyla yapıldığı belirtiliyor. Çünkü Kızılay'a yapılan bağışlar vergiden düşülüyor.

KIZILAY, BAĞIŞ İDDİASINI SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDUKTAN SONRA DOĞRULADI

Kızılay'ın Ensar Vakfı'na yaptığı bağışın, Kripteks dergisi ve gazetta9.com'un Genel Yayın Yönetmen Celal Eren Çelik'in Twitter hesabından paylaşılmasının ardından Kızılay Genel Müdürlüğü de Ensar'a bağış belgesini yayınlamak zorunda kaldı.

Özelleştirilerek Torunlar GYO'ya satılan Başkentgaz'ın bağış şartını içeren belge şöyle:

"Kurumunuz hesaplarına 27.12.2017 talihinde aktarılan 8.000.000 USD'lık bağış tutarının 75.000 USD'lık kısmının Demeğiniz faaliyetlerinde, kalan 7.925.000 USD bakiye tutarın ise Derneğiniz ile Ensar Vakfı arasında yapılacak protokol kapsamında yurt inşaatında kullanılmasına muvafakat ettiğimizi, bu amaçla belirtilen tutarın Ensar Vakfı hesaplarına aktarılması ve yurt inşaatı sürecine ilişkin olarak Derneğinizin hukuki, mali ve idari hiçbir sorumluluğunun olmayacağını kabul ve taahhüt ederiz."

Kızılay’ın Ensar'a aktardığı paraya ilişkin 29 Aralık 2017 tarihli belgede Başkentgaz Genel Müdür Vekili Asım Yüksel ve Başkentgaz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun'un imzası bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar