Leyla Halid'den Leyla Güven'e mektup

Leyla Halid'den Leyla Güven'e mektup
'Halkın ve dünyadaki tüm özgürlükçüler, eylemine yanıt veriyor.'

Filistin Halk Kurtuluş Ordusu (FHKC) üyesi Leyla Halid, PKK lideri Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 70. gününe giren HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'e mektup gönderdi. Leyla Halid, mektubunda, "Zindanların zulmünün devam etmeyeceğini söylüyoruz. Açlığa karşı mücadelen ve sabrın kazanacak" ifadelerini kullandı.

Tutuklu bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Sebahat Tuncel ile eski HDP Hakkâri Milletvekili Selma Irmak, Güven’e destek amacıyla 15 Ocak'ta süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlamışlardı.

Güven'e bir destek de Filistin solunun simge isimlerden Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Politbüro üyesi Leyla Halid’den geldi.

Halid, Güven’e gönderdiği mektubunda "Kendi adıma ve Filistinli kadınlar adına, devrimcilere yönelik tüm saldırılara karşı sesimi sesine katacağımı söylüyorum" ifadeleri yer aldı.

Mektupta şu ifadeler yer aldı:

Değerli arkadaşım Leyla Güven. Ey zalimlerin zindanlarındaki Leyla, sana binlerce sıcak selam.

Zindan, senin yanında olmamız, başta büyük devrimci Abdullah Öcalan olmak üzere siyasi tutsakların serbest bırakılması talebinin yerine getirmek amacıyla tüm dünya parlamentolarını harekete geçirmemiz için bize ulaşan sesine engel olamadı.

Türkiye ya da İsrail zindanlarındaki devrimcilerin açlık grevleri özgürlük, adalet, demokrasi isteyen halkın sesini kesmek isteyen egemen sistemleri kırmak için yapılıyor.

Kendi adıma ve Filistinli kadınlar adına, devrimcilere yönelik tüm saldırılara karşı sesimi sesine katacağımı söylüyorum.

Değerli arkadaşım Leyla,

Zindanların zulmünün devam etmeyeceğini söylüyoruz. Açlığa karşı mücadelen ve sabrın kazanacak.

Açlık grevin ne kadar zor olsa da onurlu bir mücadeledir. Halkın ve dünyadaki tüm özgürlükçüler, eylemine yanıt veriyor. Seni alnından öpüyorum, elini tutuyorum. Dünyadaki tüm kadınlar için örneksin. Özgürlük umuduyla…

Mücadele arkadaşın Leyla Halid."

Öne Çıkanlar