Maltepe'de oy sayımı yeniden başladı

Maltepe'de oy sayımı yeniden başladı
Maltepe'de oy sayımının iptalinin ardından sayıma bu sabah yeniden başladı. YSK, CHP'nin itirazını bugün görüşecek.

İstanbul'un Maltepe ilçesinde 1. ve 2. seçim kurullarınca, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımların oy çokluğuyla iptaline karar verilmişti.

Toplam oyların yaklaşık 5/6’sı İlçe Seçim Kurulu tarafından yeniden sayılacak. Karar, AKP, MHP, SP üyeleri ve iki memur üyenin oylarıyla alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları tarafından, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımların oy çokluğuyla iptal edilmesi kararına itiraz etti. CHP tarafından YSK'ye gönderilen itiraz dilekçesinde, Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının aldığı kararların tümden kaldırılması istendi.

YSK, İTİRAZI GÖRÜŞECEK

YSK, Maltepe 1'inci ve 2'nci ilçe seçim kurullarının, bugüne kadar terminallerde yapılan tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararına CHP'nin yaptığı itirazı bugün görüşecek.

Maltepe'de oy sayımı yeniden başlarken, CHP'nin itiraz dilekçesi, Maltepe İlçe Seçimi Kurulu aracılığıyla YSK Başkanlığına gönderildi. Dilekçede, ilçe seçim kurullarının, yeniden sayım yapılan terminallerdeki sayımları iptal etmesi, terminallerin kapatılması ve yenisinin kurulmaması kararının hukuken yanlış olduğu belirtildi.

YSK, CHP'nin başvurusunu öğleden sonra görüşecek. YSK'nın itiraza ilişkin karar alması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar