Market sahibinden açlık grevleri için dikkat çeken eylem

Market sahibinden açlık grevleri için dikkat çeken eylem
Leyla Güven ve cezaevlerindeki binlerce tutuklunun sürdürdüğü açlık grevlerine dikkat çekmek için, market reyonlarına 'cezaevleri ölüm orucunda, haberiniz var mı’ notları asıldı.

 İzmir’in Karabağlar ilçesinde market işleten bir yurttaş, tecridin kaldırılması için 196 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerine dikkat çekti.  

‘ÖLÜM ORUCUNDAN HABERİNİZ VAR MI?’

Market sahibi yiyecek ve içecek raflarına açlık grevi ve ölüm oruçlarını anlatan "Cezaevleri ölüm orucunda haberiniz var mı", "Zindan direnişine ses ver", "Yaşama ses ver", Leyla’ya ses ver", "Leyla Güven 195 gündür direniyor. Bizler onun için ses olalım ki Leyla yaşasın", "Sessizlik öldürür" yazılı notlar astı.

İNSANLAR AÇLIK GREVİNİ BANA SORUYOR

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre market sahibi, gelen müşterilerden bazılarının mesajları okuduktan sonra açlık grevleriyle ilgili kendisine soru sorduğunu ve öğrenmeye çalıştığını belirtti. Yurttaşların özellikle ana akım medyanın uzun süredir devam eden açlık grevleriyle ilgili hiçbir haber paylaşmamasına tepki gösterdiğini söyleyerek, astığı notlarla açlık grevine ses vermek istediği mesajını verdi.

Öne Çıkanlar