MEB'den 'Mahmut Tuncer' açıklaması

MEB'den 'Mahmut Tuncer' açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı, Mahmut Tuncer'e ait görselin bulunduğı kitabın okullarda öğrencilere sunulan ders kitabı olmadığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal medyada paylaşılan, Mahmut Tuncer'e ait görsele ve Tuncer'in sözlerine yer verilen kitabın okullarda öğrencilere sunulan ders kitabı ve eğitim materyali olmadığı belirtildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sosyal medyada bir sanatçının görseli ve sözleriyle paylaşılan kitapla ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Sosyal medyadaki paylaşımda yer verilen söz konusu kitap, okullarımızda öğrencilerimize sunulan ders kitabı ve eğitim materyali değildir" denildi.

DERS KİTABINDA ÇOCUKLAR MUTSUZ İSE DESİNLER BUNU KALDIRIN

Kanal D'ye açıklama yapan Mahmut Tuncer de 'Halay barış için, dostluk için, kardeşilik için olan bir olayından dolayı öyle dedik. Halay, Dünyanın her yerinde oynanan birşey. Adam istese uzayda bile oynayabilir. O beyefendiye göre saçma sapan gelebilir ama onun açıklaması da bana göre saçma sapan. Bu tür esprileri zekalı insanlar üretebilirler. Karşıdakilerin kimisi güler, kimisi gülerken çözmeye çalışır' dedi.

ZAYTUNGTUR DEDİM AMA MAALESEF GERÇEKMİŞ

İstanbul Üniversitesinde profesör olarak çalışan Bahadır Erdem, twitter hesabından Mahmut Tuncer'li kitaba tepki göstermiş ve  'Çocukların eğitim kitabında boyle saçma sapan şey olmaz gerçek değildir zaytungtur dedim ama maalesef gercekmiş' demişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar