'Ne CHP meselesidir, ne de sadece CHP'nin meselesidir'

'Ne CHP meselesidir, ne de sadece CHP'nin meselesidir'
İyi Partili Aytun Çıray, CHP’nin İş Bankası hisselerinin devredilmesi tartışmasına, 'meseleyi hukuk medeniyetine mensup olmak veya olmamak şeklinde görmek gerekir' sözleriyle dahil oldu.

Atatürk'ün, gelirlerini Türk Tarih Kurumu (TTK) ve Türk Dil Kurumu'na (TDK) tahsis edilmek üzere CHP’ye devrettiği İş Bankası'ndaki hisselerin Hazine’ye devredilmesine yönelik tartışmaya İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray'da dahil oldu.

Sözcü gazetesinden Uğur Dündar'a konuşan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, tartışma için, "Atatürk'ün İş Bankası'ndaki hisselerine ilişkin vasiyeti ne CHP meselesidir, ne de sadece CHP'nin meselesidir. Bunu hukuk medeniyetine mensup olmak veya olmamak meselesi şeklinde görmek gerekir" yorumunda bulundu.

YEREL SEÇİMLER, İKTİDAR VE MUHALEFET AÇISINDAN DA BİR REJİM SEÇİMİDİR.

31 Mart 20192'de yapılacak yerel seçimleri de değerlendiren İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, seçimlerin iktidar ve muhalefet arasında bir rejim seçimi olacağını belirtti: 

"İktidar açısından da muhalefet açısından da bu bir rejim seçimidir. Ama biz şimdi daha şanslıyız. Çünkü milletimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen tek adam devletinin tam bir fiyasko olduğunu gördü, yaşadı. Ancak bu şansı azaltacak bir faktör söz konusu: Öğrenilmiş çaresizlik!.. Şimdi önümüzdeki ana mesele, öğrenilmiş çaresizliki hayal kırıklıkları sarmalını aşmanın yolunu, yollarını bulmak. Bu konuda daha ümitli olmak için nedenlerimiz var. Bunlardan bir tanesi mecburiyetten kaynaklanıyor." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar